Nieuw CANNOVA seizoen van start | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: takii | cannova

Nieuw CANNOVA seizoen van start

Het merk CANNOVA®, een product van veredelaar Takii, is er dit jaar met een uitgebreid assortiment met zeven verschillende kleuren.

Dit seizoen wordt CANNOVA door vier kwekers geproduceerd. Nieuwkomer is JK Plant uit Honselersdijk. Zij kweken CANNOVA in potmaat 17 cm. Meeslouwer (17cm), Vreugdenhil Bulbs&Plants (12cm) en de Duitse kweker Christoph Gärtner (12,14 en 17cm) kweekten het product al langer. Vreugdenhil Bulbs&Plants heeft voor de teelt van CANNOVA dit seizoen een samenwerking met Green Dreamz van Wouter Vreugdenhil. CANNOVA is vanaf deze week bij alle kwekers beschikbaar. 

Geschikt voor een koeler zomerklimaat 
CANNOVA onderscheidt zich verre van standaard Canna-series door zowel uiterlijk als prestatie maar bovenal doordat deze tropische plant ook goed gedijt in een koeler zomerklimaat. Dit biedt mogelijkheden voor exporteurs om de afzetmarkt voor dit type product uit te breiden met landen uit Noordwest-Europa. 

Bewezen winnaar
Consumenten en sectorgenoten prijzen Canna CANNOVA om haar uiterlijk en prestaties. De prachtige bloemen bloeien al vroeg in het seizoen en blijven vervolgens bloeien tot aan de eerste vorst. De krachtige buitenplant past met zijn flamboyante, maar tegelijkertijd elegante verschijning in ieder type tuin. Het winnen van de prestigieuze RHS Award of Garden Merit én de Fleurostar onderstrepen de unieke kenmerken van CANNOVA.   

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>