Ondanks dip blijft exportwaarde bloemen en planten positief | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Royal FloraHolland Naaldwijk-Honselersdijk.
Royal FloraHolland Naaldwijk-Honselersdijk. (Foto: Erik van der Burgt / Verbeeld)

Ondanks dip blijft exportwaarde bloemen en planten positief

Ondanks een terugval met 7% van de snijbloemenexport in maart heeft de Nederlandse groothandel in bloemen en planten het eerste kwartaal positief afgesloten.

Volgens de statistieken van Floridata is de stijging bijna 2% tot € 1,7 miljard, vooral dankzij het plantensegment. De grootmarkt Duitsland blijft echter fors achter. Spreiding van de afzetmarkten is volgens de VGB een van de sterke troeven van de sector, waarop het perspectief van wereldwijde afzetgroei is gebaseerd. Maar naast de zorg over de Duitse markt is de onduidelijkheid over Engeland onbevredigend. 

De exportwaarde van pot- en tuinplanten klom in maart dit jaar met 8%, terwijl vorig jaar door de koude start van het voorjaar de maandomzet met 11% terugviel. Tot en met maart is de voorsprong in het plantensegment nu 7% op een cumulatieve waarde van € 600 miljoen. De bloemenexport viel in de afgelopen maand met 7% terug en loopt cumulatief 1% achter, met een exportomzet van € 1,1 miljard.

Zie voor het hele bericht de VGB.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>