Extra aandacht voor Begonia | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto:
Growers pride

Extra aandacht voor Begonia

In april krijgt Begonia van Bloemen Bureau Holland een mooi podium als woonplant van de maand.

Deze extra aandacht is een mooie gelegenheid voor Begonia om te laten zien wat een schitterende eyecatcher het is voor in huis. Tegelijkertijd is dit extra steuntje in de rug voor de handel om op in te spelen.

Zien doet kopen en het podium van woonplant van de maand gaat volgens Royal FloraHolland productmanager Willem Rolvink dan ook steevast gepaard met een fotoshoot. "Voor Begonia heeft dit geresulteerd in prachtig beeldmateriaal waarop het actuele assortiment wordt gepresenteerd als een schitterende eyecatcher voor in huis. Trendwatcher Aafje Nijmans voorspelde al eerder dat we geleidelijk steeds meer zachtere stoffen en tinten kunnen verwachten in de harde wereld van nu. Het nieuwe assortiment Begonia, dat naast de frisse sprekende kleuren ook vele prachtige pasteltinten behelst, sluit hier naadloos op aan."

Rolvink zegt uiteraard in zijn nopjes te zijn over deze extra aandacht voor Begonia, maar denkt dat een wat later gepland tijdstip nog beter zou kunnen bijdragen aan meer handel buiten de piekmomenten. "Immers, in het voorjaar is de vraag over het algemeen toch wel goed. Overigens wordt informatie over de verzorging van het product Begonia via andere kanalen eveneens veelvuldig verstrekt opdat consumenten optimaal van het product kunnen genieten. Bloemisten kunnen deze informatie als een stukje extra beleving doorvertellen aan consumenten bij de aankoop van Begonia. De stelregel luidt een plekje met veel licht maar geen felle zon. Twee keer per week wat water wordt gewaardeerd, de kluit mag vochtig zijn. Liever niet besproeien, dat kan meeldauw (een schimmel) veroorzaken. Door de uitgebloeide bloemetjes weg te halen maakt de plant nieuwe aan. Eens per week wat plantenvoeding en de Begonia blijft bloeien."

Meer over de campagne Begonia woonplant van de maand april is te vinden op https://www.bloemenbureauholland.nl/campagne/begonia-woonplant-van-de-maand-april

Meer berichten