Open Kwekerijdag 2019 aan Alfensvaart te Boskoop | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: open kwekerijdag

Open Kwekerijdag 2019 aan Alfensvaart te Boskoop

De negende editie van de  Open Kwekerijdag wordt op zaterdag 15 juni georganiseerd aan de Alfensvaart te Boskoop.

Dan openen de boomkwekerijbedrijven in dit gebied van 10.00 uur tot 17.00 uur hun deuren en wordt de bezoeker getrakteerd op een kijkje in hele verschillende bedrijven die zich allemaal bezig houden met het telen, verhandelen en vermarkten van boomkwekerijproducten.

Wisselend karakter
De kracht van de Open Kwekerijdag Greenport Boskoop is het wisselende karakter. Ieder jaar wordt de Open Kwekerijdag namelijk in een ander gebied van de regio Greenport Boskoop georganiseerd. Hiermee wordt de veelzijdigheid van de boomkwekerijsector op een mooie manier weergegeven. Vorig jaar was de Open Kwekerijdag aan de Berkenbroek te Reeuwijk. De boomkwekers in dit gebied richten zich vooral op sortiment en liefst in de volle grond geteeld. De bedrijven aan de Alfensvaart geven weer een heel ander beeld van de boomkwekerijsector. Daarom is het ook dit jaar de moeite waard om deze dag te bezoeken.

Wie doen er mee?
De Open Kwekerijdag heeft wel een plekje veroverd bij de boomkwekers. Zij zien het belang er steeds meer van in dat het goed is om de consument en plantenliefhebbers hun passie voor de planten te laten zien. Eén van de enthousiaste deelnemers van dit jaar is Eelco Nell van de Jong Plant B.V. "Wij openen graag onze deuren voor iedereen. Het is voor onze boomkwekerijbedrijven aan de Alfensvaart een mooie gelegenheid om het proces van de teelt tot het weggaan van de planten naar de tuincentra te laten zien. Wat velen niet weten is dat wij ook steeds meer doen in het ontwikkelen in nieuwe en verbeterde soorten. Ook dit proces laten wij zien", aldus Eelco. Naast de Jong Plant B.V. doen Robert Wijsman boomkwekerij, Van der Starre, W.T.M. de Boer B.V., Designstar, Mastop Totaaltechniek en Dick Boer mee aan deze negende editie van de Open Kwekerijdag Greenport Boskoop.

De Open Kwekerijdag is een dagje uit voor jong en oud, voor het hele gezin en geheel gratis toegankelijk. Van 10.00 uur tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Alfensvaart te Boskoop. Meer informatie over de bedrijven en andere activiteiten op www.openkwekerijdag.nl foto-onderschrift : Deze bedrijven openen de deuren. Vlnr. staand: Mastop totaaltechniek, W.T.M. de Boer, de Jong Plant, Robert Wijsman. Vlnr. zittend; van der Starre en W.T.M. de Boer.

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>