Zone.college student Carline Refuge naar NK Bloembinder op Skills The Finals | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Zone.college

Zone.college student Carline Refuge naar NK Bloembinder op Skills The Finals

De 19-jarige Zone.college-student Carline Refuge, strijdt 20, 21 en 22 maart voor de titel 'Nederlands kampioen Bloembinder' tijdens Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden voor mbo'ers.

Tijdens dit NK moet Carline 3 dagen lang diverse opdrachten uitvoeren in haar vakgebied, zoals het maken van een tafelstuk en een bruidsboeket. Opdrachten die ze deels thuis mag voorbereiden en opdrachten die zij ter plekke krijgt, zogenaamde 'verrassingsopdrachten'. Haar werk wordt beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. 
 
Carline Refuge is student aan de opleiding Bloem & styling van Zone.college in Zwolle (voorheen Groene Welle), zij zit in haar laatste jaar. Docent Betty Rijnberg over Carline: "Zij blinkt uit in haar materiaalkeuze, ze ziet de schoonheid van het 'waardeloze goed' in de natuur. Ze heeft gevoel voor spraakmakende kleurencombinaties, werkt verfijnd en gedetailleerd en beeft een bloemenhart. Carline is zeer gedreven, gefocust en maakt een goede kans om Nederlands Kampioen te worden."
 
Momenteel loopt Carline stage bij Flora-inn in Bathmen. Ze volgt tijdens haar studie het keuzedeel 'trends en conceptueel bloemwerk', waarmee zij haar vakmanschap verdiept. Na haar opleiding op het Zone.college gaat ze doorstuderen op Aeres Hogeschool in Wageningen, zij wil graag vakdocent worden.
 
De deelnemers aan Skills The Finals gaan er voor om de beste vakman of –vrouw te worden in hun beroep. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken bovendien kans om geselecteerd te worden voor een plek in Team Nederland tijdens internationale beroepenwedstrijden zoals EuroSkills en WorldSkills. Carline heeft namens Zone.college een titel te verdedigen, in 2017 won Zone.college student Esther Weijenberg de Nationale Vakwedstrijden Bloem, en werd zij 9e op de EuroSkills in Budapest. Esther mocht daarna Nederland vertegenwoordigen tijdens de Worldskills in Abu Dhabi en eindigde op de 6e plaats.
 
Over Skills The Finals 
Over Skills The Finals is hét evenement waar (beroeps)onderwijs samen komt met bedrijfsleven. Van 20 t/m 22 maart 2019 staat Amsterdam in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden voor het vmbo en mbo van WorldSkills Netherlands. Voorafgaand aan de finales hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de duizend finalisten te worden die van 20 t/m 22 maart strijden om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied.

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>