Skills The Finals in RAI Amsterdam | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Paul Tolenaar

Skills The Finals in RAI Amsterdam

Van 20 tot en met 22 maart vinden 38 nationale kampioenschappen plaats van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes tijdens het beroepenevenement Skills The Finals in RAI Amsterdam.

Donderdag 21 maart zijn daar bovendien de finales en de prijsuitreiking van de 10 vmbo-vakwedstrijden Skills Talents. Alle finalisten kwalificeerden zich de afgelopen maanden tijdens voorrondes en kwalificatiewedstrijden.

Skills The Finals
De studenten nemen het tegen elkaar op met als inzet de beste vakman, –vrouw te worden in hun beroep; van bloembinder en metselaar tot aan autotechnicus en verpleegkundige. De finalisten voeren opdrachten uit die worden beoordeeld door juryleden uit onderwijs en bedrijfsleven. Bezoekers kunnen deze wedstrijden volgen én hun eigen skills ontdekken tijdens meer dan 50 'Play Your Skills-activiteiten'.
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven en andere prominenten reiken de medailles aan de talentvolle mbo-ers uit. Een aantal Skills-kampioenen kwalificeert zich voor deelname aan WorldSkills, het WK voor beroepen dat deze zomer plaatsvindt in Kazan, Rusland.

30.000 deelnemers, 66 vakwedstrijden
Om zich te plaatsen voor het NK namen de afgelopen maanden ruim 20.000 mbo-studenten en bijna 10.000 vmbo-leerlingen deel aan voorrondes en kwalificatiewedstrijden van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo). 53 ROC's en 133 vmbo scholen nemen deel aan deze vakwedstrijden. Al deze vaktalenten hebben door hun deelname een uitstekende kans op een goede baan met uitstekende verdiensten. Want Nederland staat te springen om goede vakmensen.
 
Op Skills The Finals worden ruim 10.000 bezoekers verwacht. Naast ouders en supporters ook veel klassen uit het primair, voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Toegang is kosteloos. Meer informatie en aanmelden kan via www.skillsthefinals.nl
 
WorldSkills Netherlands
De organisatie van Skills The Finals is in handen van WorldSkills Netherlands. Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Bovendien verzorgt WorldSkills Netherlands de Nederlandse deelname aan EuroSkills en WorldSkills, respectievelijk het EK en WK voor beroepen. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.
 
Voor het beroepenevenement Skills The Finals werkt WorldSkills Netherlands nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO Raad, SBB, ROC van Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Fonds 21, Expertisepunt LOB en een groot aantal sponsoren.
 
Skills The Finals  is een van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad en SBB onder de noemer 'dit is mbo' wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs en waarmee het belang van beroepsonderwijs voor de maatschappij breed onder de aandacht wordt gebracht.

 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>