'Leaf shapes', een nieuwe en gebruikersvriendelijke tool. | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: adomes

'Leaf shapes', een nieuwe en gebruikersvriendelijke tool.

Adomex heeft samen met arrangeur en creatief brein Sarah Dikker een groot deel van haar snij- en decoratiegroen op vernieuwende wijze ingedeeld: naar de vorm van het blad.

Hiervoor zijn tot de verbeelding sprekende icoontjes gemaakt, herkenbaar en toepasbaar voor iedere vakspecialist en groenliefhebber. Deze nieuwe presentatievorm is de basis voor een campagne die vanaf maart op social media verschijnt. 
 
Bladvorm iconen
De inspirerende icoontjes, door Lelie Design uitgewerkt, geven een eigentijds tintje aan de zes bladvormen die Adomex onderscheidt: FAN (waaiervormig blad), GRASS (lange, dunne vormen), VARIOUS (overige vormen), BUSH (struikvormig blad), OVAL (ovaalvormig blad), en MOSS (mosachtige vormen). Naast indeling op herkomst of Latijnse naam, kunnen klanten nu gemakkelijk op bladvorm zoeken. Juist vormen als waaier, ovaal of lang en dun spreken meer tot de verbeelding. Dit is niet alleen nieuw maar ook gebruikersvriendelijk. 

Nieuwe uitingen
Het vernieuwde 'Green Powers' magazine in Engelse en Duitse vertaling is de aanzet tot de start van een social media campagne gericht op bladvorm. Via de bekende social media kanalen van Adomex (FB, Twitter, Instagram) staan wekelijks diverse producten van een bepaalde vorm centraal. In de nieuwsbrief 'In the Picture' wordt elke maand een product uit dezelfde categorie nader toegelicht in drie fases (The Story Of, The Product Of, Green Inspiration). Als eerste in deze nieuwe opzet komt het waaiervormig blad (FAN) aan bod.

Luisteren naar de gebruiker
Gebleken is dat eindgebruikers zoals arrangeurs, bloemisten en makers van boeketten vaak naar de vorm van snij- en decoratiegroen kijken. Gebruikers weten wat voor vorm boeket of arrangement ze gaan maken. Zij willen groen in een bepaalde vorm zien zodat ze binnen die categorie kunnen kiezen uit verschillende soorten groen. Adomex heeft hiernaar geluisterd en biedt een eenvoudig toe te passen tool aan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>