Afbeelding
Foto: Varend corso

Rob Baan: 'Corso moet een groot feest worden van drie dagen'

Algemeen

Varend Corso-voorzitter Pleun van der Ende draagt begin april de hamer over aan Rob Baan.

Van der Ende gaf tijdens de jaarvergadering van het varende feest aan dat het, vanwege zijn leeftijd, tijd wordt om aan andere zaken dan bestuurlijke te gaan denken. "Na vier jaar van hard werken wordt het tijd voor een andere wind. De afgelopen vier jaar hebben we hard gewerkt om het corso financieel gezond te maken. Daarin zijn we geslaagd. Bovendien hebben we een andere bestuursstructuur weten te bewerkstellingen. Ik denk dat het nu tijd wordt dat het bedrijfsleven de trots van het Westland gaat uitstralen en dat vraagt een ander soort bestuurder."
 
In haar zoektocht slaagde het corsobestuur er in Rob Baan te strikken. "Ik verwijt de Westlanders wel eens dat ze niet trots zijn op wat ze allemaal presteren. Het corso is een schitterende exponent van dat waartoe de Westlanders in staat zijn. Daaraan heb ik als deelnemer jaren met veel plezier meegewerkt en nu mij gevraagd wordt het roer in handen te nemen, zeg ik 'ja graag'."
 
Baan wil het corso naar de omliggende gemeentes brengen. "We moeten door Rotterdam en Den Haag varen. Laten zien wat we in Westland doen om al die mensen in de steden te voorzien van gezonde producten. Daarnaast moet er nog meer interactie ontstaan tussen de mensen op de kades en de figuranten op de boten. Eigenlijk zou het corso drie dagen lang door één groot feest moeten varen. Dat is een mooi streven en daar gaan we met die hele grote club van vrijwilligers hard aan werken."

Het Varend Corso vindt dit jaar plaats op 2, 3 en 4 augustus. Vorig jaar trok het corso 500.000 bezoekers.  
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant