Afbeelding
Foto: JAN BUWALDA

Hans Zijlstra vliegt naar Philadelphia voor Fleurop-Interflora World Cup

Algemeen

Met een koffer vol bloemschikattributen en een gezonde dosis spanning reist Hans Zijlstra morgen af naar Philadelphia.

De Fleurop-bloemist uit Groningen zal er Nederland vertegenwoordigen tijdens de Fleurop-Interflora World Cup. De Olympische Spelen van de bloemenbranche. 
Op de vraag of hij er klaar voor is, antwoordt Hans: "Zeker weten. Ik ga voor goud. De afgelopen weken stond mijn wereld op z'n kop. De voorbereidingen vergden de nodige inspanningen, maar ik weet zeker dat die hun vruchten zullen afwerpen. Collega-bloemisten met de nodige internationale ervaring, zoals Max van de Sluis, Martin Groen en Hanneke Frankema, hebben mij ontzettend goed geholpen. Met hen kon ik sparren, mijn werk kritisch bekijken en zodoende nog beter worden. Ook het thuisfront bood steun. Zonder de inzet van mijn vriendin Franka Roenhorst was dit niet mogelijk geweest."

Container uit Nederland gearriveerd
Eind januari verzond Hans alvast een container met materialen die hij tijdens de wedstrijd zal gebruiken, naar Amerika. "Wat er precies in de container zit, houd ik graag geheim. Ik wil de concurrentie niet op ideeën brengen. Maar het zijn in elk geval meters hoge frames die ik hier in Groningen gebouwd heb en die straks decor zijn voor honderden bloemen. Een van de

Hans Zijlstra is te volgen via Facebook Hans Zijlstra
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant