Afbeelding
Foto: modiform

Modiform introduceert unieke wortelbescherming

Algemeen

Modiform introduceert een unieke en innovatieve bescherming voor plantenwortels: Root Barrier.

Door het aanbrengen van een beschermlaag op de tray wordt wortelhechting verminderd. Hierdoor is het automatisch verplanten met een grotere en sterkere plant mogelijk. Door deze techniek ontstaat minder schade en uitval. Matthijs Plas, Salesmanager Propagation Modiform: 'Met Root Barrier ontstaat flexibiliteit en efficiëntie in het productieproces. Doordat de planten langer in de stektrays kunnen blijven staan, kunnen kwekers verplanten wanneer het hen het beste uitkomt'. 

Baanbrekende technologie 
De techniek heeft zich in andere markten al bewezen. Hans Koolhaas, Directeur Techniek LKP Plants: 'We zijn er trots op dat we na acht jaar van intensief testen een oplossing hebben om wortelhechting drastisch te verminderen en nu de technologie te kunnen toepassen in onze sector'. Door het gebruik van inert materiaal is er geen effect op de waterkwaliteit en dus de groei van de plant. De wortelkwaliteit wordt namelijk behouden. Daarnaast laat Root Barrier geen residu in lozingswater achter. De beschermlaag is aan te brengen op alle type Modiform trays. De lagere plantuitval brengt ook minder arbeidsuren en kosten met zich mee. Hans Koolhaas: 'Wij adviseren andere kwekers Root Barrier te testen en de uitkomst te vergelijken met hun huidige trays'.

Recyclebaar 
Een Modiform tray met Root Barrier is volledig recyclebaar. Daarnaast zorgt de lagere plantuitval voor  minder milieubelasting. Modiform geeft samen met klanten en ketenpartners iedere dag gerecycled materiaal een nieuw leven. Root Barrier is ontwikkeld in samenwerking met LKP Plants en Van Tuijl en verkrijgbaar bij Modiform en haar dealers.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant