Fossielvrij Plaza op HortiContact | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: HortiContact

Fossielvrij Plaza op HortiContact

Tijdens HortiContact van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 februari in Gorinchem organiseert Kas als Energiebron namens Glastuinbouw Nederland en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, samen met HortiContact het FossielVrij Plaza.

Elk uur geven specialisten pitches over de route naar een fossielvrije en rendabele glastuinbouw.

Inspirerende pitches
Voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland benadrukt de ambitie van de sector en Richard ter Laak van Ter Laak Orchideeën vertelt over de Daglichtkas. Henry Jansen van Fachjan en Vogelaer gaat in op het aardwarmtecluster, Leon Dukker van Porta Nova vertelt over de verduurzaming van de rozenteelt via elektrificatie. Maurice van der Hoorn spreekt over de kas zonder gas en Nico van Ruiten (regisseur EnergieAkkoord Greenport West-Holland) vertelt over de inpassing en noodzaak van warmtenetten voor een fossielvrije glastuinbouw. Andere ondernemers gaan in op de rol van energiebesparing, het gebruik van biomassa of de inzet van warmtepompen.

Emissieloze teelt
Op het Fossielvrij Plaza zijn deskundigen van Glastuinbouw Nederland aanwezig om het gesprek met bezoekers aan te gaan over de diverse opties waar Kas als Energiebron aan werkt. Voor elke teelt en regio zijn er opties. Het doel is om in 2030 de CO2-emissie van de glastuinbouw sector te halveren om uiteindelijk in 2040 emissieloos en rendabel te kunnen telen. Hiermee speelt de sector in op de maatschappelijk vraag en de toenemende eisen van de consument.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>