Samenwerking Westlandse bedrijven levert donatie op van € 7500 | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Bergcamp

Samenwerking Westlandse bedrijven levert donatie op van € 7500

Mensen in Afrika een toekomst geven met een product van eigen bodem, dat is het doel van het gezamenlijke project genaamd "Asante Sana" (letterlijk vertaald betekent dit hartelijk bedankt).

Ook in 2018 is er een mooi bedrag opgehaald met de verkoop van de Pelargonium Calliope oftewel Geranium. Walter van den Berg van Kwekerij Bergcamp "Het is weer een fantastisch resultaat door de goede samenwerking van deze bedrijven".

Fluweelrode Geranium met een verhaal
Het non-profit project genaamd Asante Sana is in 2013 opgezet met het product de Pelargonium Calliope. Deze Geraniums, die een seizoen lang als moederplant zijn gebruikt in Kenia, worden naar Nederland gevlogen om uit te groeien tot een prachtig eindproduct. De robuuste Geranium is opgekweekt door Kwekerij Bergcamp uit de Lier en bezorgt de consument een tuin met een zomer lang fluweelrode bloemen.
 
Samenwerking voor maximale resultaat
Doordat alle schakels in de keten zich inzetten voor het project, wordt er een product geproduceerd met lage kostprijs en daarmee maximale winst. Zo zorgen leveranciers voor materialen tegen kostprijs of gratis diensten.

Opbrengsten vinden een mooie bestemming
Het bedrag dat met het project is opgehaald is aan twee goede doelen geschonken. De rode draad van het project is het Keniaanse kind een betere toekomst geven. Ook worden waterputten geslagen zodat er kan worden voorzien in een van de belangrijkste basis behoeftes. Het tweede doel is KWF Kankerbestrijding, aangezien 1 op de 3 mensen met deze ziekte te maken krijgt, is onderzoek van levensbelang.
Ook in 2019 zullen er weer geraniums voor Asante Sana geteeld worden.

Met dank aan diverse partijen is het project Asante Sana gerealiseerd. Dit zijn: Syngenta, BVB Substrates, Van Krimpen, Tuincentrum Boers, Javado, Moterra en Kwekerij Bergcamp.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>