Afbeelding
Foto: Gemiva-SVG Groep

Het Bollenasiel gaat weer open

Algemeen

Het eerste jubileum voor het Leidse bollenasiel. 5 Jaar geleden opende het eerste bollenasiel van Nederland op Hoeve Cronesteijn. Er zijn in die jaren al tienduizenden bollen ingeleverd, verzorgd en weer uitgeplant.

Deze werkzaamheden worden gedaan door deelnemers en begeleiders van IBG Cronesteijn, een dagbesteding van de Gemiva-SVG Groep voor mensen met een verstandelijke beperking. Binnenkort staan de bollen van vorig jaar weer te bloeien, een vrolijke lentegroet van narcissen, hyacinten en blauwe druifjes, die anders de vuilnisbak in gegaan waren.

Asiel voor bloembollen
Margreeth van Dam, begeleider, vertelt: "Voor de cliënten zijn de bollen leuk materiaal om mee te werken. In de winter ligt veel tuinwerk stil, daarom zijn de bollen extra welkom! Mensen die geen plek of behoefte meer hebben voor hun bloembollen te houden willen wij vragen ze in te leveren bij ons. We zijn ook blij met de nieuwe verzamelbak in de Merenwijk, zodat er nog meer bollen hergebruikt kunnen worden."

Bollen inleveren
Er zijn op verschillende locaties speciale bakken geplaatst waar de bollen kunnen worden ingeleverd. De vaste plaatsen waar de bollen ingeleverd kunnen worden zijn: Hoeve Cronesteijn, Cronesteyn 1 en de kinderboerderij in de Merenwijk, Parkzicht 100, open van 8.00 -16.30 uur. Inwoners van Zoeterwoude kunnen hun bollen kwijt in de bak bij de ingang van het nieuwe hoofgebouw op Swetterhage. In Leiderdorp kunnen de bollen ingeleverd worden bij de Etalage van Gading, (buitengalerij van het Winkelhof), daar staat een bak buiten van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00. Er staat ook een bak bij de Zuidwester, op de Kennedylaan 116, bereikbaar tussen 9.00 en 15.00 uur.
Alle soorten bollen zijn welkom maar belangrijk is dat je de bollen met het blad eraan inlevert. Bollen hebben deze bladeren nodig om weer energie te maken voor de bloem van volgend jaar.

Gemiva-SVG Groep
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 4500 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig. De organisatie is actief in ruim zestig gemeenten in Zuid-Holland. Bij de Gemiva-SVG Groep werken op dit moment 3000 betaalde medewerkers en 1400 vrijwilligers.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant