Nieuw biologisch insecticide tegen witte vlieg, trips, spint en wolluis | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Royal Brinkman

Nieuw biologisch insecticide tegen witte vlieg, trips, spint en wolluis

Requiem® Prime is een nieuw biologisch insecticide met een werking tegen o.a. witte vlieg, trips, wolluis en spint.

Het middel is breed toegelaten in bedekte teelten van o.a. bloemisterij gewassen en vruchtgroenten* m.u.v. tomaat.

Requiem® Prime kan worden toegepast in een duurzame landbouw. Daarnaast past het middel binnen een geïntegreerde teelt. Requiem® Prime is een middel uit een unieke groep, daarom past het uitstekend in een resistentiemanagementprogramma. 

Requiem® Prime is op basis van drie natuurlijke terpenoïden afkomstig van citrus (1) en de theeplant (2). De sterkte van het middel zit enerzijds in de snelle contactwerking, anderzijds heeft de formulering EC basis ook een versterkend bestrijdend effect in combinatie met bepaalde systemische middelen.
Het werkingsmechanisme grijpt in op meerdere processen van het insect, namelijk de afbraak van de cuticula (harde buitenlaag van een insect), uitdroging en verstoring van de ademhaling.
Requiem® Prime heeft een snelle aanvangswerking. De eerste effecten zijn binnen één uur zichtbaar. Voorwaarde is wel een goede bedekking. Daarnaast is het middel veilig voor nuttige insecten, bijen en hommels. Er is geen wettelijke MRL en geen veiligheidstermijn. Het bestrijdingsmiddel mag 12 keer per jaar worden toegepast.

Proeven
''Bij een aantal telers hebben we proeven gedaan met Requiem® Prime", geeft Luc Kurris, teamleider gewasbescherming, aan. "Hierbij is gekeken of het middel doet wat het belooft en op bijwerkingen. Tijdens deze proeven is er geen schade aangetroffen in het gewas met betrekking tot fytotoxiteit. Na het toepassen van Requiem® Prime zijn o.a. dode witte vliegen goed zichtbaar in het gewas."

Gezien het grote aantal variëteiten en de wisselende teeltomstandigheden in de bedekte teelt van groenten-, fruit-, bloemisterij-, boomkwekerijgewassen en vaste planten is het onmogelijk om de gewasverdraagzaamheid voor alle situaties te onderzoeken. Indien nog geen ervaring is opgedaan met het middel in een bepaald gewas of ras, dient een proefbespuiting uitgevoerd te worden teneinde de verdraagzaamheid van het gewas of ras te testen. 
 

*Solanaceae (uitgezonderd tomaten) toegelaten tussen 1 mei en 1 oktober 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>