Afbeelding
Foto: Kwekerij Wouters

Kwekerij Wouters trapt perkgoedseizoen af met Friendlies

Algemeen

Friendlies® is de nieuwe milieu- en gebruiksvriendelijke productlijn van Kwekerij Wouters die de hoeveelheid plastic afval aanzienlijk gaat reduceren.

Dit voorjaar is de kwekerij gestart met de nieuwe productie- en verpakkingsmethode voor violen en perkgoed, die aansluit bij de actuele duurzaamheidstrend. Kwekerij Wouters zoekt momenteel handelspartijen met dezelfde duurzaamheidsovertuiging om zich samen in te zetten om tuinieren écht makkelijk en vooral groen te maken.

Easy to be friendly 
Met de productie van Friendlies® gaat Kwekerij Wouters een stap verder in haar duurzaamheidsgedachte. Bij Friendlies® wordt de plastic kweekpot en/of -packs rondom het perkgoed vervangen door een ecologisch jasje van papier, dat na het planten wordt opgenomen door de natuur. Dit levert de consument een kleurrijke tuin met perkgoed dat makkelijk te planten is én zonder plastic afval. De productlijn Friendlies® wordt per vier plantjes uitgeleverd in een recyclebaar doosje van papierpulp, met een hippe uitstraling. Een fris en nieuw verkoopconcept waarmee een retailer zich duurzaam kan onderscheiden. Bovendien geeft het de consument een bijzonder vriendelijk gevoel voor de tuin, omgeving en natuurlijk zichzelf.

Partners gezocht die samen staan voor een beter milieu
De transitie van traditionele teelt naar milieuvriendelijke kweekpotten is enorm intensief; de afgelopen 10 jaar heeft Kwekerij Wouters veel onderzoek gedaan en geïnvesteerd in de voorbereidingen voor de introductie van de nieuwe productlijn Friendlies®. Kwekerij Wouters verwacht dat Friendlies® de komende jaren significant in aantal zal toenemen en een grote impact zal hebben op de bedrijfsvoering. Deze groei moet samen met handelspartijen worden gerealiseerd die vanuit dezelfde overtuiging, op lange termijn, hun bijdrage willen leveren.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant