Afbeelding
Foto: hortus botanicus leiden

Exclusieve lezing en rondleiding Indische Pracht

Algemeen

Rondom de expositie 'Indische Pracht', is er op 20 januari in het Westfries museum een exclusieve lezing en rondleiding in samenwerking met Hortus Leiden.

Oud-hortulana Carla Teune zal een lezing geven over tropische specerijen. Aansluitend leidt fotograaf Dennis A-Tjak de bezoekers rond langs zijn expositie Indische Pracht.

Carla Teune is oud-hortulana bij de Hortus Botanicus Leiden. Nu is ze nog altijd vrijwilliger bij de Hortus Botanicus, waar ze lezingen en rondleidingen geeft. Als hortulanus was zij verantwoordelijk voor het beheer van de botanische tuin. Hortus Botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland en maakt deel uit van de Universiteit van Leiden. Dennis A-Tjak heeft voor zijn bloemportretten van de VOC voor de expositie Indische Pracht, uitgebreid mogen fotograferen in de botanische tuinen in Leiden.

Aanmelden
Om 11:30 uur worden de bezoekers verwelkomd met koffie of thee en spekkoek. Om 12:00 uur begint de lezing van Carla Teune. Dennis A-Tjak neemt vervolgens de bezoekers mee voor een rondleiding door zijn tentoonstelling. Belangstellenden kunnen zich per mail aanmelden bij Cecile Koenjer: c.koenjer@wfm.nl. Deelname kost € 10. Hier zit de toegang voor het Westfries Museum bij inbegrepen. 
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant