Afbeelding
Foto: MARCK.NL

Jaarlijkse bloeiproef Deliflor Chrysanten

Algemeen

Op donderdag 17 en vrijdag 18 januari kunnen chrysantentelers en handel zich laten inspireren door de nieuwste kleuren, vormen en varianten chrysanten van veredelaar Deliflor Chrysanten in Maasdijk.

Deliflor toont tijdens haar jaarlijkse bloeiproef de nieuwste resultaten van de veredelingsafdeling in een kas vol bloeiende chrysanten in alle kleuren. Kleuren die ook in de sfeervolle ontvangsthal zijn terug te vinden; die wordt dit keer omgetoverd tot een kleurrijke onderwaterwereld. Het thema dat de bloeiproef dit jaar meekrijgt is dan ook geheel in stijl 'DeliAqua'. Bezoekers worden op beide dagen vanaf 10.00 welkom geheten.  
 
Teler got Talent 
Voor de 7e keer wordt de Teler got Talent verkiezing gehouden tijdens dit event. Alle telers van Deliflor rassen is gevraagd hun product in te sturen. Een vakjury én een publieksjury -bestaande uit de bezoekers- geven hun oordeel over deze producten, wat uiteindelijk resulteert in een top 3 van best geteelde chrysanten. Niet alleen geeft deze verkiezing een goede aanleiding om met elkaar te praten over teeltspecifieke zaken, tevens levert dit een mooie collectie van het totale Deliflor assortiment op. 
 
Noviteiten 
In de bloeiproef staan diverse nieuwe soorten die binnenkort op de markt verschijnen. Een daarvan is de Yin Yang Cream, het crèmekleurige zusje van de bekende witte Santini met het zwart hartje. Ook is er een gele variant te zien van de troschrysant Abbey; de Abbey Yellow. De Sorbet serie wordt binnenkort aangevuld met een gele en roze variant, Sorbet Banana en Sorbet Berry, naast de al bekende Sorbet Vanilla. Verder is nieuw te zien Petticoat, een bijzondere wit roze troschrysant met karakteristieke roze streepjes op de bloemblaadjes. Tot slot wordt er veel verwacht van een nieuwe witte troschrysant: Bride.  

Sommige rassen die al op de markt zijn, krijgen tijdens de bloeiproef extra aandacht, zoals Magnum®Yellow, Baveno, Baveno White, Aristotle, Falcon, Fenix en Pimento Orange.  
 
Locatie 'DeliAqua' 
Deliflor Chrysanten 
Korte Kruisweg 163 
Maasdijk 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant