Predicaat Koninklijk voor CNB | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: CNB

Predicaat Koninklijk voor CNB

Donderdagavond 10 januari heeft CNB tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan een prachtig kado gekregen.

Loco-burgemeester Kees van der Zwet verraste de aanwezigen met de boodschap dat aan CNB het Predicaat Koninklijk is toegekend. De officiële overhandiging van het predicaat vindt op een later moment plaats. 
In een reactie op dit heuglijke nieuws laat directeur Leo van Leeuwen het volgende weten: "Als bedrijf een leeftijd bereiken van 100 jaar is een geweldige prestatie. Ik ben dan ook trots op alle medewerkers van toen en nu die hebben bijgedragen aan het in goede gezondheid bereiken van deze leeftijd. Het Predicaat Koninklijk ervaren we dan ook als een kroon op ons werk en een stimulans voor de toekomst"

Het ontstaan van CNB
Op 16 januari 1919 werd de Bloembollenveilingsvereeniging West Friesland opgericht. Vijf jaar later, op 21 november 1924, was de oprichting van "Coöperatieve Veilingvereeniging Hollands Bloembollen Genootschap" (HBG) een feit. Door een fusie van HBG en de Bloembollenveilingsvereniging West Friesland in 1975 is CNB (Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale) ontstaan. 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>