Addenda gaat over op 100% duurzame labels | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: addenda

Addenda gaat over op 100% duurzame labels

2018 was voor Addenda® het jaar waarin de gezamenlijke ambitie nog meer tot leven kwam, het roer ging om op het gebied van duurzaamheid.

Hoofddoel: de product en de keten substantieel verduurzamen ofwel, het verschil maken. Van "licence to produce", naar meerwaarde voor de consument en de keten. 
Vanuit deze visie werd er onder andere actief gezocht naar duurzame verpakkingsmaterialen, zoals labels. Waar Addenda® voorheen labels had van polypropoleen, gaat het merk in 2019 over op 100% afbreekbare labels. Het biodegradeerbare materiaal van de labels bestaat voor het grootste gedeelte uit cellulose. Het materiaal is FSC-gecertificeerd en 100% hernieuwbaar. De biobased coating aan beide zijden zorgt ervoor dat de labels waterafstotend zijn. Daarnaast is het goed te recyclen in de bestaande afvalstromen, waardoor er geen kostbare grondstoffen verloren gaan.
Daarnaast wordt voor het maken van biobased materialen minder energie, in de vorm van aardolie, gebruikt en de CO2-uitstoot bij de productie van deze materialen is in het algemeen lager. Factoren die Addenda® ook in haar eigen keten monitort en verbetert. 
De voorraad oude labels wordt komend jaar nog opgemaakt.

Plantpaspoort
De duurzame labels hebben een vernieuwde uitstraling en zijn alvast voorzien van het nieuwe plantpaspoort (conform Plantgezondheidsverordening 2016/2031/EG). 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>