Royal Brinkman en Hygeniq bundelen hun krachten | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Royal Brinkman

Royal Brinkman en Hygeniq bundelen hun krachten

Met een exclusieve samenwerking bundelen Royal Brinkman en Hygeniq hun krachten. Medio december 2018 hebben zij het samenwerkingscontract officieel getekend waarmee zij een volgende stap zetten.

Uit de samenwerking is onder andere het biologische glasreinigingsmiddel Greenhouse Glassclean ontstaan. Royal Brinkman is nu exclusief distributeur van Greenhouse Glassclean.

Greenhouse Glassclean
Greenhouse Glassclean is een nieuwe, milieuvriendelijke glasreiniger zónder dampwerking. Hiermee is er een alternatief voor de gangbare agressieve glasreinigingsmiddelen op basis van fluor. 2018 is het eerste jaar geweest waarin de biologische glasreiniger Greenhouse Glassclean op grote schaal toegepast is tijdens de teeltwisseling. Greenhouse Glassclean biedt oplossingen voor hedendaagse vraagstukken met betrekking tot het reinigen in de tuinbouwsector. Diverse ontwikkelingen in de tuinbouw vragen om een andere aanpak betreffende het reinigen van de kas. Tuinbouwglas voorzien van een anti reflecterende coating (AR) kan niet gereinigd worden met bestaande reinigingsmiddelen, want deze brengen onherstelbare schade toe aan de AR-coating die voor ±8% meer lichttransmissie moet zorgen. Tegelijkertijd is het zonde deze extra procenten licht niet te kunnen benutten, omdat men het glas niet kan reinigen met meer dan alleen water. Ook de toekomstige zuiveringsplicht en nullozing in Nederland dwingt de sector te innoveren op alle vlakken, waaronder de periodieke reiniging van de kas. Fluorverbindingen breken niet af en kunnen zodoende niet toegepast worden in kassen die waterstromen recirculeren. Tenslotte ziet de markt al langere tijd een verschuiving naar duurzamere en biologisch geteelde groenten en fruit. Ook voor deze telers is Greenhouse Glassclean een welkome introductie. 

Medio 2017 heeft toeleverancier Royal Brinkman al de samenwerking gezocht met Hygeniq uit Enschede, producent van ecologische reinigingsmiddelen. Royal Brinkman heeft kennis van en toegang tot de wereldwijde tuinbouwmarkt en Hygeniq heeft extensieve kennis van bio-based oplossingen. Samen vormen Royal Brinkman en Hygeniq sterke partners in de transitie naar een schonere, groenere en veiligere tuinbouwsector.   
 

Fotobijschrift: Royal Brinkman's inkoopdirecteur Ramon Verdel, Hygeniq's commercieel directeur Mario Bussink en Gai Vegter productspecialist bezegelen de exclusieve samenwerkingsovereenkomst.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>