Lezing over architect Dessing | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk

Lezing over architect Dessing

Op dinsdag 15 januari organiseert de Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk haar jaarlijkse winterlezing.

Deze staat in het teken van architect Adriaan Dessing, die zijn hele leven (1883 – 1948) in Naaldwijk gewoond en gewerkt heeft. De interesse voor gebouwen kreeg hij met de paplepel mee, want zijn vader en opa hadden al een bouwbedrijf. Naast commercieel architect is hij ook gemeentearchitect geweest van de toenmalige gemeente Naaldwijk. Tientallen opvallende gebouwen zijn door hem ontwikkeld, vooral in Naaldwijk en Honselersdijk, maar ook in andere Westlandse plaatsen. Deze avond krijgt de bezoeker een compleet overzicht te zien en komt ook de geschiedenis van deze architectenfamilie (maar liefst 7 architecten in vier generaties) aan bod.

De lezing wordt verzorgd door Piet van der Valk, onder andere bekend van zijn rubriek 'De Westlander en z'n MoNUment', die maandelijks in Het Hele Westland verschijnt.
Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 15 januari, met de start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De locatie is het Pleincentrum, onderdeel van Café-restaurant Bij5, aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Iedereen is welkom. De toegang is gratis voor leden, niet-leden wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd i.v.m. de koffie.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>