Afbeelding
Foto: floweracademy

Floweracademy gestart in Phnom Penh, Cambodia

Algemeen

In december 2018 zijn de eerste succesvolle cursussen gegeven door Lucas Jansen van Floweracademy.NL in Phnom Penh, Cambodia.

Nadat in juni 2018 Floweracademy.NL 12,5 jaar bestond en Lucas Jansen 60 jaar is het idee ontstaan om in Cambodia met cursussen te starten om op deze wijze mensen die minder in aanmerking komen om cursussen te volgen de kans te geven zich te ontwikkelen. De vele jaren ervaring van Lucas bieden de mogelijkheid om zijn kennis over bloemen en planten, bloemsierkunst, kennis over bloemenwinkels en de afzetketen ook in Cambodia in de praktijk te brengen. Floweracademy.KH = Cambodia is dan ook officieel van start gegaan met het uitreiken van de eerste certificaten aan trotse en gepassioneerde deelnemers. Velen van hen hebben, door gebrek aan inkomsten, alleen maar een middelbare school afgerond en hebben zich niet verder kunnen ontwikkelen.
Floweracademy is blij dat met de cursussen mensen zich verder kunnen ontwikkelen en zo een beter toekomstperspectief hebben. De reacties van de deelnemers waren overweldigend en er zal in april dan ook een verder vervolg gegeven worden aan weer nieuwe cursussen voor meer deelnemers. In een zich sterk ontwikkelende Zuidoost Aziatische markt liggen er ook in Cambodia volop kansen voor export van bloemen vanuit Nederland. Op deze wijze draagt de kennisontwikkeling ook bij aan de exportontwikkeling. 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant