Afbeelding
Foto: Royal Brinkman

Royal Brinkman intensiveert activiteiten in Rusland

Algemeen

Om het algemene credo 'Local-for-Local' verder inhoud te geven, wordt door Royal Brinkman momenteel een lokale, Russische organisatie in Moskou opgezet.

Met de totstandkoming van Royal Brinkman Russia is de internationale tuinbouwtoeleverancier nu in twaalf vestigingslanden lokaal vertegenwoordigd. De intensivering van buitenlandse activiteiten sluit aan bij de internationaliserings-ambities van Royal Brinkman.

Royal Brinkman is vanuit het hoofdkantoor in 's-Gravenzande, Nederland al jarenlang actief in Rusland. Met drie Russisch sprekende collega's heeft de verkoop richting Rusland de afgelopen drie jaar een flinke groei doorgemaakt. Het brede assortiment is op de Russische website van Royal Brinkman goed in de etalage gezet. Er is een groeiende vraag naar de producten. Echter, vanwege de importregelgeving kon niet altijd geleverd worden; klanten wilden of konden niet altijd zelf importeren. Met de vestiging van Royal Brinkman in Moskou wordt de toelevering naar zowel Rusland, als de voormalige Sovjet-landen vereenvoudigd. 

Jan Schuttrups, directeur International van Royal Brinkman: "De Russische tuinbouw groeit snel en er is een groeiende vraag naar kennis en specialisme. We hebben al korte lijnen met telers in Rusland, maar om goede duurzame relaties op te bouwen, is het belangrijk om lokaal aanwezig te zijn." 

De eerste stap is het opzetten van een kantoor. In een volgende fase zullen ook medewerkers en voorraad in Rusland beschikbaar komen. De komende jaren zal het lokale verkoop- en specialistenteam worden vergroot om telers frequenter te kunnen bezoeken en hen van advies te kunnen voorzien. Een team van Royal Brinkman specialisten op verschillende gebieden (gewasverzorging, teeltwisseling, gewasbescherming en desinfectie, verpakking en ontwerp, mechanisatie, technische projecten (irrigatie en klimaatcontrole) zijn nu al beschikbaar voor de Russische telers. Verschillende producenten hebben zich reeds gemeld om samen met Royal Brinkman de telers in Rusland te bedienen.

Bij de foto: Het team Rusland van Royal Brinkman: v.l.n.r. Kateryna Volianska, Jan Schuttrups, Gijs Baake, Ep van den Brink en Daria Noda.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant