Afbeelding
Foto: Agriom/Jaap Stelder

Braziliaanse toekomst Kalanchoë selecties van Perfecta Breeding

Algemeen

Perfecta Breeding, het samenwerkingsverband tussen kwekerij Lankhaar uit Bleiswijk en veredelingsbedrijf Agriom uit De Kwakel, breidt in Brazilië het areaal met nieuwe Kalanchoë selecties uit.

"Onze genetica is bij uitstek geschikt voor de teelt in Zuid-Amerika'', zegt Jaap Stelder van Agriom die eind november Holambra bezocht.

De  Perfecta en Prime-line selecties van Perfecta Breeding zijn makkelijk te telen en hoeven nauwelijks geremd te worden. Met name de Perfecta selecties groeien compact, wat ze geschikt maakt voor de teelt in kleinere potmaten. Met de keuze voor 6 cm potjes spelen Braziliaanse producenten in op de voorkeur van de consument. De afzet van potplanten via veiling Holambra naar lokale supermarktketens en groothandelskanalen neemt jaarlijks fors toe, weet Stelder. "Dat biedt kansen voor een consumentvriendelijk product als Kalanchoë.''

Brazilië is niet onbekend voor Perfecta Breeding. Het samenwerkingsverband tussen kwekerij Lankhaar en veredelingsbedrijf Agriom werkt in Brazilië samen met Ball Horticultural do Brasil en doet al langere tijd zaken met o.a. de producenten Bloom en Rios Flores.  

Jaap Stelder is zich bewust van het groeiende afzetgebied in Brazilië en de mogelijkheden die dat biedt. Hij merkt dat Braziliaanse kwekers op zoek zijn naar nieuwigheden. "Daar spelen we natuurlijk graag op in. Ons doel is om met onze nieuwe selecties nog beter aan te sluiten op de wensen van kwekers. Specifieke klimaatomstandigheden vragen om een zorgvuldige selectie uit onze brede genenpool. Dit vereist intensieve samenwerking, daar dragen we graag ons steentje aan bij!''

Fotobijschrift: In Holambra zijn moderne kalanchoëkwekerijen gevestigd zoals van Joost van Oene.  

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant