Styling Elize Eveleens - Klimprodukties
Styling Elize Eveleens - Klimprodukties Fotografie Wilfried Overwater

Sleeping Beauties: tuinplanten van de maand januari

Algemeen

Niets te beleven in de tuin? Wel met dit trio dat nu schitterende takken te bieden heeft en later op de proppen komt met bloemen, bessen én een indrukwekkend wintershow.

Vier seizoenen schoonheid 
Toegegeven, januari is niet het meest tintelende tuinmoment van het jaar. De natuur houdt winterslaap en dat geldt ook voor Sleeping Beauties kornoelje (Cornus), Viburnum en pronkklokje (Enkianthus). Toch staan deze sierheesters te trappelen om te ontwaken. Dat doen ze in de late winter en het vroege voorjaar. Tot die tijd trakteren ze op spectaculaire gekleurde takken en mooie lijnen, die extra opvallen met een beetje rijp of sneeuw. Zijn ze eenmaal wakker, dan gaat het los: prachtige bloemen in de lente, bessen in de zomer en fenomenaal verkleurend blad in de herfst. Het hele jaar door schoonheid dus, of ze nu een schoonheidsslaapje doen of schitteren. 

Tuinplant van de maand
Sleeping Beauties zijn Tuinplanten van januari 2019. De 'Tuinplant van de maand' is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector  een of meerdere planten die het opvallend goed doen bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend zijn, maar wel potentie hebben om het goed te doen in de tuin, op het terras of op het balkon. 

Meer info en beeldmateriaal zie Bloemenbureau Holland.

Styling Elize Eveleens - Klimprodukties

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant