Westland Event 7 december 2018: Datagedreven tuinbouw | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: RGB stock

Westland Event 7 december 2018: Datagedreven tuinbouw

Aanstaande vrijdag 7 december 2017 vindt het jaarlijkse Westland Event plaats.

Het thema dit jaar is 'datagedreven tuinbouw'. Als toonaangevende glastuinbouwgemeente wil Westland een platform bieden waarop overheden, ondernemers en het onderwijs elkaar kunnen ontmoeten om kennis te delen over belangrijke ontwikkelingen in de glastuinbouwsector. Het Westland Event brengt zo'n 650 ondernemers, beleidsmakers en belangenvertegenwoordigers uit het glastuinbouwcluster samen.

Data
Verschillende sectoren zijn actief bezig met toepassingen van data, voor bijvoorbeeld nieuwe producten, diensten of bedrijfsprocessen. Maar wat houdt het eigenlijk precies in? Hoever is de sector met deze ontwikkelingen en welke kansen liggen er voor de glastuinbouw als deze middelen nog actiever worden ingezet? Tijdens het Westland Event zullen datadeskundigen en tuinbouwondernemers de aanwezigen meenemen in de mogelijkheden die ontstaan als datagegevens en tuinbouwkennis succesvol worden samengevoegd.

Programma

12.15 uur             Ontvangst met broodjes.
13.00 uur             Opening door dagvoorzitter Merijn Doggen.

Welkomstwoord door Karin Zwinkels, wethouder Economische Zaken en Kennis &Innovatie Gemeente Westland.

13.10 uur             Richard van Hooijdonk, trendwatcher en futurist schetst de huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van data.
13.45 uur             Jack Esselink van IBM vertelt over 'It's all about data' waarbij onder meer Data Science, AI, IOT en Blockchain aan bod komen.
14.15 uur             Jacob van Borne vertelt over welke data er schuil gaan achter een akkerbouwbedrijf.

14.45 uur             Pauze

15.15 uur             Gerhard van der Bijl - CDO en CIO van Royal FloraHolland

Vóór zijn start bij Royal FloraHolland werkte Gerhard van der Bijl o.a. bij Koninklijke Auping, Reed Elsevier en Wehkamp. Hij gaat deze middag in op de ontwikkeling van platformen en de rol van data.

15.45 uur             Pitches

-Gearbox innovations
-De Autonome kas / AgroEnergy & Delphy
-LetsGrow.com
-Hillenraad Data Refinery
-Leergang voor smart horticulture – Hogeschool Inholland 

16.15 uur             Jim Stolze – Tech ondernemer

Stolze geeft een reflectie op het totale programma en zijn visie op de toekomst. Hij geeft aan waar we als sector stappen kunnen zetten op het gebied van data en zal gaan inspireren om groter te denken.

17.00 uur             Einde programma

Aansluitend netwerkborrel/vrijdagmiddagborrel met DJ en drankjes en hapje.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>