Blooming Kunsthuis 18: talenten in Bloem, Groen & Styling | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Lenitz MBO Westland

Blooming Kunsthuis 18: talenten in Bloem, Groen & Styling

Derdejaarsstudenten van de opleiding Bloem & Design van het Lentiz MBO Westland tonen bij Kunsthuis 18 hun innovatieve bloemsiervaardigheden.

Bezoekers krijgen inspirerende florale objecten en andere innovatieve bloem-, groen- en stylingsproducten te zien.

Zeven derdejaarsstudenten van de opleiding Bloem & Design van MBO Lentiz, organiseren in het kader van hun afstudeeropdracht een tentoonstelling van natuurlijke materialen en levende producten. Als vakexperts in opleiding krijgen zij de gelegenheid om hun kwaliteiten aan de bezoekers van Kunsthuis18 te tonen. Zij presenteren en verkopen florale objecten en andere innovatieve producten en diensten. Met elkaar vormen zij een fantastische tentoonstelling voor jong en oud. 

Student Tiffany van Lenten is één van de projectleiders: "Wij zijn blij met de kans die onze sponsoren Westland Bloemen Export, Van Duyvenvoorde flowers & plants, Javadoplant en Kunsthuis 18 bieden. Zo kunnen wij als studenten laten zien hoe wij met bloemen en planten de bezoekers kunnen inspireren. We willen de Kunst in bloemsierKunst laten zien." Joyce Wooning is de andere projectleider: "Zondag is voor iedereen ook heel leuk om langs te komen. Tiffany en ik geven vakdemonstraties van verschillende technieken."

Bloem & Design van MBO Westland is een opleiding die hun studenten veel biedt. Naomi: "We leren op school om "out of the box" te denken en iets bijzonders te maken. Ik neem met mijn bloem- en groenarrangementen alle bezoekers in een kerstbeleving mee". Tiffany weet dat ze na haar opleiding als bloemist haar eigen bedrijf gaat starten.

De studenten werken tijdens hun studie in de praktijk aan hun professionaliteit door aanwezig te zijn en/of deel te nemen aan vele evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de Christmas World Frankfurt, Vt Wonen & Design beurs, Zomerbloemententoonstelling, Varend Corso, en de Rijksmuseumcontest. Ter voorbereiding op dit Rijksmuseumproject maken tweedejaarsstudenten van Bloem & Design plantaardige schilderijen. Ook deze schilderachtige arrangementen zijn komend weekend te zien in Kunsthuis 18.

Kunsthuis 18 aan het Zuideinde 6 in Naaldwijk.
De entree is gratis.
Zaterdag en zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur
Alle derdejaarsstudenten zijn aanwezig.

Zaterdag 8 december - 14:00 uur Opening expositie 
Zondag 9 december - 14.00 en 16.00 uur  vakdemonstraties bloemtechnieken doorTiffany en Joyce
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>