Rouwboeketten: we gaan nog steeds voor veilig | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: Topbloemen

Rouwboeketten: we gaan nog steeds voor veilig

De Nederlandse e-commerce marktleider in de bloemenbezorging geeft inzicht in haar bestellingen voor rouwboeketten. Wat blijkt? We gaan voor veilig, zowel qua kleur als qua grootte.

Consumenten geven dit jaar minder uit aan een bloemetje voor overledenen en nabestaanden, maar zijn wel veel vaker online gaan bestellen: de groei bedraagt 40%, laat Topbloemen.nl weten.

Witte boeketten meest verkocht
Vanaf 2016 tot en met nu kiezen Nederlanders het vaakst voor rouwboeketten die bestaan uit witte bloemen en groen. Met name de combinatie van witte rozen en witte gerbera's is geliefd. Als we voor meer kleur gaan, kiezen we voor roze, al dan niet gecombineerd met witte of paarse accenten. Ook in deze kleur zijn rozen en gerbera's favoriet.
Qua boeketgrootte kiezen we voor een afmeting van ca. 50 centimeter. Dit is iets groter dan de gemiddelde standaardmaat van 45 cm. Ook voor de vorm hebben we voorkeur: de ovale boeketten zijn geliefder dan andere typen, zoals biedermeier. 

Budget niet omhoog
Dit jaar geven we iets minder geld uit aan een rouwboeket: gemiddeld rond 62 euro. Dat is precies één euro minder dan vorig jaar en 25 cent minder dan in 2016. Daar staat tegenover dat we veel vaker online zijn gaan bestellen. Topbloemen.nl meet in twee jaar tijd een stijging van 40% in de categorie rouwbloemen.
Edwin van Arkel, eigenaar van onder andere Topbloemen.nl: "De groei die we in de orders voor rouwboeketten zien, zien we terug in de gehele omzet. Dit jaar gaan we door de 50 miljoen heen. De markt voor rouwboeketten is nog steeds groeiende en wij blijven hierop inspringen. Niet alleen door klassieke boeketten aan te bieden, die nog steeds heel gewild zijn, maar ook prachtige veldboeketten en excentrieke bloemstukken. Bloemen zijn een verlengstuk van iemands identiteit; ze zeggen iets over het karakter van een persoon. Met Topbloemen.nl willen wij al deze mooie karakters tot uiting laten komen."
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>