Afbeelding
Foto: flower science

Flower Science Congres over natuurlijk kapitaal

Algemeen

Het Flower Science Congres ' Laat de natuur voor u werken'  staat volledig in het teken van natuurlijk kapitaal, een fundament van de bloembollensector.

Natuurlijk kapitaal gaat over biodiversiteit, een gezonde bodem voor bloembollen en aan het zorgvuldig omgaan met natuurlijke bronnen zoals zon, water en wind. Prominente sprekers onder leiding van dagvoorzitter Monique Ooms leggen op het congres de verbinding tussen wetenschap en praktijk.

Sprekers

Koos Biesmeijer
Scientific director Naturalis en bijzonder hoogleraar Natuurlijk Kapitaal. Hij weet alles van de bloemetjes en de bijtjes en hoe belangrijk het is om op een verantwoorde manier om te gaan met natuurlijk kapitaal. En hij laat zien hoe de bloembollensector de natuur voor zich kan laten werken met rendement voor ondernemer en omgeving.
  
Michiel de Haan
Managing director van Royal Lemkes, winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018. Deze grootste plantenleverancier van Europa verbindt duurzaamheid op alle niveaus aan hun business. In een inspirerend verhaal vertelt hij waarom Royal Lemkes duurzaamheid zo belangrijk vindt, hoe zij daar invulling aan proberen te geven en wat het oplevert.

  

3  Microcolleges
Het congres biedt bovendien drie microcolleges.

Waldo von Faber is Hoogheemraad van Rijnland. Hij neemt de congresbezoeker mee naar de Bollenpolder van de Toekomst en laat zien hoe je het bollenlandschap toekomstbestendig maakt met herverkaveling, voldoende en kwalitatief goed water, een rijke biodiversiteit en meer recreatieve routes.

Aletta Nieuwenhuijs, directeur Holland Biodiversity, spreekt over het aanboren van nieuwe markten: hoe haal je inhoudsstoffen voor onder andere cosmetica en gewasbeschermingsmiddelen uit een plant?

Bollenteler Wilbert Mans gaat volgend jaar aan de slag met strokenteelt: wat is dit voor teelt en wat zijn de voordelen? Onderzoeker Wijnand Sukkel van Wageningen University & Research vertelt meer over hoe deze teelttechniek kan bijdragen aan het verduurzamen van de bloembollenteelt. 

Datum: woensdag 12 december 2018
Tijdstip: 15:30 - 19:30 uur  
Locatie: Floralis, Floralisplein 69, 2161 HX Lisse
Aanmelden: https://www.flowerscience.nl/event/flower-science-congres-natuurlijk-kapitaal  


  


 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant