Afbeelding
Foto: Van den Bos en Beekenkamp verpakkingen

Van den Bos en Beekenkamp samen tegen plastic

Algemeen

Van den Bos en Beekenkamp Verpakkingen streven naar een schonere toekomst door duurzame verpakkingskeuzes te maken.

Jaarlijks verscheept Van den Bos ongeveer één miljoen kratten gevuld met leliebollen wereldwijd. De bollen worden in plastic zakken verpakt. Samen met Beekenkamp heeft Van den Bos onderzocht wat er kan verbeteren op het gebied van duurzaam verpakken.  

De grootste ontwikkelingen omtrent duurzame verpakkingen de afgelopen drie jaar zijn:
- Beekenkamp gebruikt 100% gerecycled plastic voor de kratten zonder zware metaalvervuiling.
- Met behulp van Beekenkamp ingenieurs heeft Van den Bos het gewicht per krat geleidelijk verlaagd, resulterend in een jaarlijkse besparing van ongeveer 300.000 kilo plastic in vergelijking met 2015.
- Geëxporteerde kratten worden zoveel mogelijk gerecycled in het land van bestemming. Streven is de kratten een tweede leven te bieden in andere industrieën. 
- Van den Bos en Beekenkamp onderzoeken de mogelijkheid waarbij al het plastic vervangen wordt, en er gebruik zal worden gemaakt van een 100% afbreekbaar alternatief. 
- De komende maanden, tijdens het verwerken van de noordelijk halfrond oogst, zullen Van den Bos en Beekenkamp een testronde draaien met biologisch afbreekbare plastic zakken. Klanten wereldwijd zullen groene testkratten ontvangen. De plastic zakken zijn afbreekbaar zijn en onderdeel van de groene afvalbakken van ieder bedrijf. 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant