Afbeelding
Foto: Tropisme | FAM

Schilderen met licht in Flower Art Museum

Algemeen

In het Flower Art Museum in Aalsmeer vindt de komende tijd een bijzondere workshop plaats. Zaterdag 8 december is er een fotografieworkshop met speciale aandacht voor belichting.

Deze dag geven Robin Noorda en Margot van de Stolpe de fotografieworkshop 'Stilleven schilderen met licht'. Zij maken deel uit van het Amsterdamse Tropism Art & Science Collective, dat kunst maakt over de bloemen- en plantenwereld vanuit een wetenschappelijke achtergrond. Het museum werkt samen met dit kunstenaarscollectief.
Tijdens de workshop maken deelnemers een opname waarbij volop aandacht wordt besteed aan compositie en uitlichting. Vervolgens wordt in de bewerking met lagen van verschillende belichting gewerkt, waardoor je de magie van het licht op ultieme wijze in de hand hebt. Zo ontwikkel je de vaardigheid om 'te schilderen met licht'. In het museum is te zien welke bijzondere resultaten deze manier van werken oplevert.
Deze workshop is zaterdag 8 december van 10.30 – 13.00 uur. Kosten zijn 60 euro incl. koffie/thee. Aanmelden voor de workshops kan via info@flowerartmuseum.nl.

Het Flower Art Museum is elke vrijdag tot en met zondag geopend van 10.00 - 17.00 uur en is gevestigd aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Momenteel is er onder andere een tentoonstelling van de gerenommeerde bloemkunstenaar Arjan van Arendonk en een thematentoonstelling gewijd aan bloemstillevens van hedendaagse kunstenaars. Meer info: www.flowerartmuseum.nl.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant