Afbeelding
Fotografie Wilfried Overwater | RvZ

De nr. 1 troschrysant van Royal Van Zanten is 10

Algemeen

Met haar groene hart, paarse kleur en contrasterende witte omlijning is troschrysant Saba een oogstrelende bloem en een favoriet onder bloemisten.

Het is alweer tien jaar geleden dat deze unieke, tweekleurige troschrysant voor het eerst op de markt verkrijgbaar was. Mede door de gepassioneerde telers en de enthousiaste exporteurs is Saba nog steeds succesvol in de markt en een 'must have' in eenieders assortiment. Voor Royal van Zanten is dat reden voor een feestje.

Saba is een veelzijdige troschrysant; ze is prachtig in haar eentje met haar vele bloemen per steel, maar doet het ook goed in een boeket. Vanwege haar bijzondere patroon valt Saba op. Haar drie kleuren maken haar makkelijk te combineren met andere bloemen. Zo kan haar groene hart benadrukt worden door haar alleen te combineren met blad of ervoor gekozen worden om haar roze/paarse kleur te laten knallen tussen witte bloemen.
 
Saba is ook nog eens hartstikke sterk. Ze maakt het leven van de bloemist makkelijk omdat ze voor vele soorten bloemwerk geschikt is. In zowel een boeket als gestoken in steekschuim voelt Saba zich thuis. Ook wanneer zij droog wordt verwerkt, houdt Saba zich goed staande. Wanneer de steeltjes van haar bloemknoppen met koud lijm worden afgesloten, blijft Saba tot wel 48 uur mooi.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant