Afbeelding
Foto: 365 dagen bloemen

Inspiratie-magazine bereikt 36.000 bloemisten in Europa

Algemeen

Deze maand ontvangen 36.000 Europese bloemisten het inspiratiemagazine op hun deurmat, via een vakblad of via hun bloemenleverancier.

Het magazine is onderdeel van de promotiecampagne '365 dagen bloemen', dat vier seizoenen lang inspiratie biedt aan de bloemist.  

De promotiecampagne '365 dagen bloemen' ontwikkelt zintuiglijke verkoopactiviteiten voor in de bloemenwinkel, waardoor de verkoop van seizoensbloemen wordt gestimuleerd. Het magazine is een belangrijk communicatiemiddel om de bloemist te bereiken. Daarnaast wordt via digitale nieuwsbrieven en social media de bloemist geprikkeld om gebruik te maken van dé seizoensimpuls én de verkoopkracht van seizoensbloemen. 

Focus op Duitse bloemist
De promotiecommissie beschikt over een bloemistenmailingbestand, waardoor meer dan 5.000 bloemisten in Nederland en Duitsland rechtstreeks worden aangeschreven. "Onze wens is om alle bloemisten in Duitsland volledig rechtstreeks te bereiken," vertelt Marcel van Tol, promotiecommissielid. "Hierdoor vergroten wij enerzijds de zichtbaarheid van de campagne en anderzijds zorgt de samenwerking voor een breder draagvlak. Wij zoeken continu partners, die onze seizoensboodschap versterken.
Deze winter zijn wij een pilot 'Postpakket Duitsland' gestart samen met Broekhof en de promotiecommissie Amaryllis. In deze pilot ontvangen meer van 1.000 Duitse bloemisten in de regio Noord-Rijn Westfalen het wintermagazine, samen met voor hen interessante bijlagen, op hun deurmat." Via digitale nieuwsbrief ontvangen ruim 4.000 Duitse bloemisten informatie en inspiratie van seizoensbloemen. Ook op de social media-kanalen worden de postings extra onder de aandacht gebracht bij Duitstalige bloemisten. 

Jaarkalender 2019: Vier seizoenen lang 
Al meer dan drie jaar wordt vanuit eenduidige strategie activiteiten opzet ter promotie van seizoensbloemen. Hierdoor is een handige jaarkalender ontstaan waar kwekers, handelaren en bloemisten op kunnen vertrouwen. De Jaarkalender 2019 kan worden gedownload via www.365dagenbloemen.nl.

 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant