Uitbreiding Stichting Summerflowers | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: summerflowers

Uitbreiding Stichting Summerflowers

Na 7 jaar is de Stichting Summerflowers uitgegroeid tot de vertegenwoordiging van ruim 70 zomerbloementelers met een productie van ruim 150 miljoen stelen/takken per jaar.

Door het gezamenlijk optrekken naar de markt vergroot zij in sterke mate de aantrekkelijkheid en leveringsbetrouwbaarheid voor de ruim 230 kopers. Zij worden wekelijks over het actuele dan wel aankomende (klok)aanbod geïnformeerd. De wijze van verhandeling is geheel aan de kweker. Door deze uitgebreide informatie bundeling kunnen deze relatief (!) kleine producten toch goed zichtbaar blijven en grote daden verrichten. 

Dank aan Stimuflori
Stichting Summerflowers ontving een belangrijke financiële bijdrage van Fonds Stimuflori. Dit is een praktisch initiatief voor projecten op het gebied van promotie en innovatie voor de Nederlandse sierteeltsector. Dit heeft ertoe bijgedragen dat Summerflowers in 2019 verdere kansen creëert om met nieuw elan het platform verder professioneel uit te bouwen. De organisatie van de stichting wordt verder uitgebreid. Het doel is om van Summerflowers voor 2020 een dusdanig rendabel en onafhankelijk informatieplatform te maken. Dit komt al aardig in zicht. 

Record hoogte
Op Facebook is het bereik van Summerflowers extreem goed. Met ruim 50.000 volgers is het één van de grotere pagina's in de bloemenwereld. Het runnen van een dergelijke pagina vraagt originaliteit en consequente planning en input van regelmatige (elke dag twee keer) 'posts'. Iedere post wordt bewust per doelgroep geschreven, zodat de juiste info bij de betreffende belangstellenden terecht komt. Van iedere post wordt het resultaat geanalyseerd.

Bloemisten op VIP-kwekerstour en Trade Fair Aalsmeer
De afgelopen maanden zijn er wederom veel bloemen getoond op diverse grote podia; oa. op Fleuramour in België, de Corso's, Floral Fundamentals in het Boerma INSTUUT, de Chelsea Flowers Show in Londen, de Zomerbloemen tentoonstelling in Naaldwijk en ook op TV met ondersteuning van Rob Verlinden (SBS6).
Een belangrijke nieuwe activiteit is het bloemkunst Festival / kasteel Groeneveld. Samen met bloemisten is er twee maal een VIP-kwekerstoer gemaakt om het contact tussen de teler en de bloemist te verbeteren. Dit is voor alle betrokken partijen lucratief gebleken. De kwekersbijeenkomst zullen met een hogere frequentie gaan plaatsvinden.

Site
Op de Trade Fair is de vernieuwde website gepresenteerd die, net als de Facebookpagina, op de toekomst is voorbereid. Naast de vernieuwde vormgeving met een nadruk op de schoonheid van de zomerbloem, is de database achter de schermen is zo ingericht dat duurzame labels en overige gegevens van de kwekers eenvoudig gefilterd en dus getoond kunnen worden. In één oogopslag kan zowel de handel als de bloemist nog meer en gemakkelijker informatie vinden over dit assortiment en hiermee zijn telers ontzorgt in een stuk marketing en PR. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>