Afbeelding
Foto: Pim van der Maden

Datum Profytodsd Tulpenfestival bekend gemaakt

Algemeen

De organisatie van het Profytodsd Tulpenfestival maakte en op bollenplantdag de datum van het tulpenfestival 2019 bekend.

Dit werd gedaan door Wethouder Hans Wijnants en drie scholieren, door het schilderij van kunstenares Riek van de Bor aan het aanwezige publiek te presenteren. Het schilderij is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt in de stijl van het thema.

Het Profytodsd Tulpenfestival 2019 is geopend van vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei. Het thema van deze editie is De Gouden Eeuw, gelieerd aan het Nederlands Themajaar 2019: Rembrandt en de Gouden Eeuw. Tijdens het Tulpenfestival kunnen bezoekers de routes langs de tulpenvelden rijden. Dit kan per auto, fiets en te voet. De routes zijn ieder jaar anders, omdat de organisatie afhankelijk is van de kavelindeling van de agrariërs.
Eind december / begin januari worden de routes bekend gemaakt. Naast de routes wordt er weer van alles georganiseerd, zoals de Koetsentocht, de Mozaïekenwedstrijd, de weekendactiviteiten op het Tulpenbelevingsveld (waaronder ook de helikoptervluchten) en is er traditiegetrouw op de laatste zondag van het festival de Level One 11-dorpen steppentocht. 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant