Afbeelding
Fotografie Wilfried Overwater

Rhipsalis: Woonplant van de maand november

Algemeen

Met deze turbogroeier worden de donkere dagen groener, gezelliger én geheimzinniger, of je 'm nu breeduit laat hangen of over je tafel laat groeien.

Heel bijzonder: Rhipsalis is eigenlijk een cactus, maar dan zonder prikkelende trekjes. Deze snelle groeier hangt in lange, warrige ranken naar beneden of groeit bossig naar boven, net waar hij zin in heeft. Als woonplant is hij diepgroen van boven, wat ijler aan de uiteinden en prachtig voor spannende doorkijkjes en tafelveldjes. De plant wordt ook wel rotskoraal genoemd en is zo goed als onderhoudsvrij. Rhipsalis redt zich aardig met vergeetachtige watergevers, valt niet uit en is echt een beauty van een blikvanger. 
Rhipsalis groeit in regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en op een paar eilanden in de Indische Oceaan. De oerwoudachtergrond van Rhipsalis maakt het een woonplant met luchtzuiverende eigenschappen, zo blijkt uit onderzoek van NASA.

November is een intieme, ingetogen maand, vooral de hangende vormen van Rhipsalis accentueren dat gevoel van beslotenheid.


Woonplant van de maand
Rhipsalis is Woonplant van november 2018. De 'Woonplant van de maand' is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer. 

Meer info en beeldmateriaal is te vinden op www.bloemenbureauholland.nl
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant