Afbeelding
Fotografie Wilfried Overwater

Skimmia: Tuinplant van de maand november

Algemeen

Het hele jaar door laat de Skimmia japonica zich steeds op een nieuwe manier zien.

In november toont de plant de knoppen van haar stevige, fraaie bloempluimen. De kleur én de knoppen blijven de hele winter mooi. In april-mei gaan de knoppen open en bloeit de Skimmia met wit-roze bloemen die sterk geuren: bijen zijn er dol op. Eind augustus verschijnen de eerste nieuwe knoppen, vaste waarde is het leerachtige blad dat het hele jaar prachtig groen blijft. 
Het assortiment Skimmia is de laatste jaren uitgebreid met veel nieuwe cultivars. Ze verschillen in de kleur van de bloemknop, de bladkleur (groen of bontbladig) en de compactheid van de plant.

Tuinplant van de maand
De Skimmia is Tuinplant van november 2018. De 'Tuinplant van de maand' is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in samenwerking met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant met een geweldige uitstraling of bijzondere eigenschappen om extra onder de aandacht te brengen. De ene keer wordt een groene ster in het zonnetje gezet, de andere keer een onontdekte schat die meer bekendheid én een plek verdient in de tuin, op het terras of op het balkon. Omdat iedereen blij wordt van meer groen. 

Ga voor meer informatie en promotiemateriaal van de Tuinplant van de Maand november naar www.bloemenbureauholland.nl
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant