Afbeelding
Foto: LM Flower Fashion / Swiss Red Cross Ball / G.Maillot

Nederlandse bloemen tijdens Swiss Red Cross Ball

Algemeen

Op 29 September jongstleden werd het Swiss Red Cross Ball in Geneve gehouden, de 16e editie van de Zwitserse Rode Kruis-bal.

Met de opbrengst van een bedrag van maar liefst 795.000 Zwitserse franken werd het een ontroerend mooie maar ook feestelijke avond.

De bloemen uit Nederland tijdens dit Swiss Red Cross Ball werden gestyled door LM Flower Fashion. Het thema was dit jaar "Through the eyes of a child" (Door de ogen van een kind) en is gericht op het ondersteunen van eye care programma's voor de meest kwetsbare mensen in Nepal. Een groot deel van de opbrengst zal worden gewijd aan een oogheelkundige kliniek dat is verbonden aan het Zwitserse Rode Kruis en daarnaast worden projecten in Ghana, Kirgizië, Togo en Mali ondersteund. Een ander deel zal worden gewijd aan lokale projecten gericht op kansarme gezinnen en dyslectische of gehospitaliseerde kinderen. 

Swiss Red Cross Ball
Het Zwitserse Rode Kruis-Gala werd voor het eerst gehouden in Genève. Sindsdien is het een belangrijke financieringsbron geworden voor nationale en internationale programma's van de Zwitserse en de Genève Rode Kruisverenigingen die mensen in nood ondersteunen.
Het Rode Kruisbal, een gezamenlijk evenement georganiseerd door het Zwitserse Rode Kruis en het Rode Kruis van Genève, wordt ieder jaar gehouden in de geboortestad van Henri Dunant. Het wordt bijgewoond door ongeveer 500 Zwitserse en internationale beroemdheden die elk zich inzetten voor het werven van fondsen om de meest kansarme sectoren van de wereldbevolking te helpen. Het is een unieke kans voor iedereen die op het gala aanwezig is om actief de missies en campagnes van het Rode Kruis te ondersteunen.
In 2018 helpt het Rode Kruis Ball de meest kwetsbaren onder ons: kinderen. Een deel van de opbrengst van de avond zal projecten ondersteunen in het Surkhet-district van Nepal, waar Swiss Red Cross in samenwerking met de Nepal Red Cross Society een oogkliniek heeft geopend. Dit project maakt deel uit van een bredere campagne die is gericht op bewustwording van de nauwe samenhang tussen hygiëne en een goede gezondheid, met name het gezichtsvermogen en de gezondheid van kinderen. In Genève bezoekt het Rode Kruis zieke kinderen in het ziekenhuis en biedt hen persoonlijke steun en aandacht. Ze bieden ook vrijetijdsactiviteiten voor kansarme kinderen en speciale bijlessen voor kinderen met dyslexie. 
Tijdens het diner en tussen de veiling van exclusieve items ten behoeve van het Swiss Red Cross waren er optredens van Jane Constance, een blind meisje dat The Voice Kids in Frankrijk gewonnen heeft, the Choral of Veyrier, mentalist David Jarre, Sister G Live Band en de internationaal bekende popster Craig David. 
Met de opbrengst van een bedrag van maar liefst 795.000 Zwitserse franken werd het een ontroerend mooie maar ook feestelijke avond! 


Nederlandse bloemen
De bloemen voor deze bijzondere avond werden gestyled in rode en witte tinten door LM Flower Fashion. Vanuit Nederland werden de bloemen op locatie bezorgd door Musketier Blumen, gespecialiseerd en gericht op de Zwitserse markt.
De gasten, volgens de black-tie dresscode gekleed, poseerden voor een wand gestyled van witte Avalanche+ rozen van SK Roses en rode Red Naomi rozen van Porta Nova. De ondergrond van deze bloemenwand werd gemaakt van designersheets van Oasis Floral Products. 
De 54 dinertafels werden met witte bloemen gedecoreerd met gouden accessoires. Naast de Avalanche+ rozen, hortensia's en hypericum werden chrysanten van Zentoo, anthuriums van Stichting Promotie Anthuriums en Nerine van De Wit Nerine gestyled. 
Tijdens de avond werden LM Flower Fashion, het team en de kwekers hartelijk bedankt voor de prachtige bloemen. 

Foto's: LM Flower Fashion / Swiss Red Cross Ball / G.Maillot
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant