Afbeelding
Foto: Flower Factor

Bloemkunst 2018: Lisianthus in de Linnenkamer

Algemeen

Hoe zet je een bloem in de spotlights? Door te werken met een sterk contrast.

Roos van Unen (Flower Factor) laat op Bloemkunst 2018 in Kasteel Groeneveld innovatief werk zien met zwart steekschuim van OASIS en vijftien (!) bijzondere variëteiten Lisianthus van Sakata.


Eenvoud en contrast
In de 'Linnenkamer' exposeert zij met unieke objecten die zij heeft vervaardigd uit Black Ideal steekschuim van OASIS. Maar liefst vijftien prachtige Lisianthus variëteiten sieren de objecten en staan zodoende in het middelpunt van de belangstelling.
De stukken zijn uitgelicht door spots en staan in een donkere ruimte. Roos van Unen: "Ik wil dat de bezoekers zich in een museum wanen en heb daarom een ruimte gecreërd waar rust en aandacht is voor steeds één object met één soort Lisianthus. Het geeft mensen de tijd om het ontwerp en de bloemen aandachtig in zich op te nemen, zonder dat allerlei andere elementen strijden om aandacht. Eenvoud en contrast, daar heb ik op gefocust in deze florale installatie."

Bloemkunst 2018
De 'Linnenkamer' is een van de zalen in Kasteel Groeneveld die tijdens Bloemkunst 2018 is omgetoverd tot florale expositieruimte. Bloemkunst 2018 is van zaterdag 15 tot en met zondag 23 september te bezoeken. Voor meer informatie en toegangskaarten, zie kasteelgroeneveld.nl

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant