Afbeelding
Foto: VHG

Rooftop Revolution wint VHG Groenprijs op Duurzame Dinsdag

Algemeen

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Dinsdag, 4 september, nam Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, namens het kabinet in Den Haag een koffer in ontvangst met 359 voorstellen om Nederland duurzamer te maken.

Ook werden er prijzen uitgereikt voor de meest innovatieve ideeën en projecten. De VHG Groenprijs ging ditmaal naar Rooftop Revolution uit Amsterdam.

Duurzame Dinsdag is een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. De Duurzame Dinsdag-koffer bevat honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. Iedereen, jong en oud, bedrijf, ondernemer of maatschappelijke organisatie kan jaarlijks zijn of haar idee indienen om Nederland te verduurzamen. Samen laten zij zien dat duurzaamheid leeft, in alle lagen van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven. 

Drie nominaties
Drie voorstellen waren genomineerd voor de VHG Groenprijs, een ondersteuningsprijs waarmee het initiatief nog verder uit kan groeien. Het waren 'De Natuurverdubbelaars', 'Smaak voor groen' en 'Rooftop Revolution'. De laatste werd door de jury tot winnaar uitgeroepen. De winnaar van de VHG Groenprijs ontvangt een wisseltrofee en een bedrag van € 1000,-. Alle drie de genomineerden krijgen hulp en ondersteuning van VHG.
 
De winnaar

Rooftop Revolution realiseert natuurgebieden op daken en steden. Ze adviseren bedrijven hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen 'daklozen' om hun uitzicht te verbeteren. Rooftop Revolution kijkt ook naar de financiering van groene daken, opdat de kosten en baten van groene daken eerlijk kunnen worden verdeeld tussen de mensen die er baat bij hebben. Zo maken ze steden leefbaar, gezond, duurzaam én klimaatbestendig voor bewoners en bezoekers, zowel mens als dier. De jury was vol lof over dit project: "Goed dat het initiatief inspeelt op de toenemende verstedelijking. Rooftop Revolution zorgt dat bedrijven én de mensen thuis kunnen leven in een klimaatbestendige stad."  
 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant