Logo bloemenkrant.nl
Foto: Florist HilverdaKooij

Florist Holland en HilverdaKooij gaan fuseren

Florist Holland en HilverdaKooij gaan fuseren. Beide bedrijven uit De Kwakel zijn individueel al meer dan 40 jaar actief op het gebied van veredelen en vermeerderen van bloemen en planten.

"We zijn er trots op dat we samen deze stap gaan zetten en onze ambities voor groei en innovatie gaan realiseren. Door het bundelen van onze kennis en middelen zijn we in staat om het assortiment verder te verbeteren en uit te breiden. Daarnaast ligt de gezamenlijke focus o.a. op investeren in automatisering en innovatieve teelt- en veredelingstechnieken. Samen groeit ook de wereldwijde productie doordat het gebundelde internationale netwerk bestaat uit productielocaties op elk continent."

"In de aanloopperiode hebben we regelmatig met elkaar gesproken over onze gezamenlijke ambities en drang naar innovatie. Het bleek al snel dat onze doelen op één lijn lagen. Door alle mogelijkheden die we op deze manier creëren is dit de enige logische stap voor de toekomst", vertelt Jan Hilverda, algemeen directeur HilverdaKooij.

"Van twee sterken bedrijven maken we één. In alles. Dit betekent dat we in Nederland ook vanuit één locatie gaan werken. De eerste stap daarvoor is al gezet door de aanschaf van 4 hectare grond aansluitend aan het terrein van Florist. Het streven is dat we vanaf 2020 allemaal op één locatie zitten", aldus Melchior Moen, algemeen directeur Florist Holland.

HilverdaKooij
HilverdaKooij is wereldmarktleider op het gebied van selectie, veredeling en vermeerdering van Dianthus, Limonium en Alstroemeria variëteiten. Daarnaast veredelt, selecteert en vermeerdert HilverdaKooij ook Helleborus®, Echinacea, Gypsophila en Scabiosa. Door het netwerk aan vestigingen in binnen- en buitenland is HilverdaKooij in staat haar klanten overal ter wereld een volledig snij- en potassortiment te leveren.

Florist Holland
Florist Holland is al ruim 40 jaar de Gerbera specialist in veredeling en vermeerdering in snijbloemen en potplanten. Marktleider in snijbloemen en een sterke marktpositie in het potplanten segment. Florist Holland exporteert zaden en jonge planten naar meer dan 100 landen wereldwijd. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden