Afbeelding
Foto: Rozenfestival

Rozen eten tijdens het Rozenfestival 2018

Algemeen

Het Rozenfestival in Lottum staat dit jaar in het teken van de smaak van rozen. In het 'Paleis van de Smaak' zien bezoekers hoe rozen op diverse manieren bereid kunnen worden.

Ook elders op het festivalterrein wordt zichtbaar hoe rozen culinair gebruikt worden. Vele taarten, ijsjes en gebakjes van rozen sieren het centrum van Lottum van 10 t/m 13 augustus.

Paleis van de Smaak
Op zaterdag 11 augustus is TV-kok Nadia Zerouali (bekend van het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten) aanwezig in het Paleis van de Smaak. Voor haar programma gaat Nadia altijd op zoek naar bijzondere producten, om ter plekke mee te koken. En die heeft ze gevonden in Lottum: de roos. Tijdens het Rozenfestival gaat deze culinair schrijfster dan ook hoogstpersoonlijk in het Paleis van de Smaak koken met rozen als ingrediënt.  

Presentaties
Net als voorgaande jaren zal ook het team van IJssalon Clevers aanwezig zijn, dit keer niet alleen om ijsjes te verkopen, maar ook om presentaties over ijsbereiding te houden. Tevens wordt in het Paleis van de Smaak speciaal rozenbier gepresenteerd. Ook kunnen bezoekers in het Paleis van de Smaak kennismaken met streekproducten uit de regio of voor een verfrissend speciaalbiertje terecht in de Biergarten.

Meer info op www.rozendorp.nl 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant