Afbeelding
Foto: BBH

Handelskwekerij van der Velden BV verkoopt Orcosa SA

Algemeen

ForemostCo, de jarenlange partner voor de verkoop van jonge planten in Noord-Amerika, neemt alle activiteiten over van Orcosa het Costa-Ricaanse productie bedrijf van Handelskwekerij van der Velden BV.

Orcosa is in 1988 begonnen als toeleverancier van hoogwaardig uitgangsmateriaal voor de Nederlandse productie van Handelskwekerij van der Velden. Piet van der Velden en Joost van Abeelen zijn samen begonnen om vooral Croton en een steeds breder wordend assortiment stekken voor de hydrocultuur naar Nederland te sturen. 
Joost van Abeelen is door een tragisch vliegtuig ongeluk om het leven gekomen in 1993. Sinds die tijd is Orcosa uitgebouwd tot wat het nu is door Folkert Hoekstra. Folkert zal leiding gaan geven aan de combinatie van Orcosa en OSV het Costa-Ricaanse productie bedrijf van ForemostCo.

Deze volgende stap in de jarenlange samenwerking van ForemostCo en Handelskwekerij van der Velden geeft onze klanten wereldwijd een betere toegewijde service om aan de steeds groter wordende vraag naar uitgangsmateriaal van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te kunnen voldoen. 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant