Smithers-Oasis introduceert steekschuim dat biologisch afbreekbaar is | De Bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: OASIS

Smithers-Oasis introduceert steekschuim dat biologisch afbreekbaar is

Na jaren van ontwikkeling introduceert Smithers-Oasis OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam, 's werelds eerste steekschuim dat biologisch afbreekbaar is.

"De florist vormt de kern van ons bedrijf", zegt Chris Martens, Managing Director SmithersOasis BeNeLux. "Na het beluisteren van hun waardevolle feedback, zijn we verheugd om aan te kondigen dat we de technologie van ons OASIS® steekschuim hebben geüpgraded met als resultaat een positieve impact op het milieu. 
De nieuwe formule van OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam is ontworpen voor moderne stortplaatsen en trekt microben aan die het schuim afbreken tot methaan, CO2 en organisch materiaal. Testen op basis van de 'American Society for Testing  and Materialsnormen' (ASTM) tonen aan dat OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam binnen 1 jaar 51.5% biologisch afbreekbaar zal zijn en 85% binnen 3 jaar.  

Nature Base
Al meer dan 60 jaar zet Smithers-Oasis zich niet alleen in voor de ontwikkeling van de bloemenindustrie, maar ook voor het behoud van het milieu. Smithers-Oasis was de eerste in de industrie die het gebruik van chloorfluorkoolstof uit de productie van schuim van bloemen heeft geëlimineerd en heeft met succes de emissie van vluchtige organische stoffen (VOS) in de afgelopen 25 jaar met meer dan 85 % verminderd.
Chris Martens: "Als onderdeel van de Smithers-Oasis-cultuur, is het bedrijf constant op zoek naar manieren om een steeds duurzamer bedrijf te zijn en om milieuvriendelijke producten en oplossingen aan te bieden. Een goed voorbeeld hiervan is ons NatureBase-assortiment. NatureBase is een biologisch afbreekbare basis (gemaakt van polymeren) die eruitziet, voelt en presteert als plastic, het is eigenlijk gemaakt van duurzame materialen, zodat het 100% biologisch afbreekbaar is."

OASIS® NATUREBASE® Bio Floral Foam is verkrijgbaar in 4 vormen, Florette Petite en Grande, een 33 cm hart en een ring van 41 cm. Het assortiment is beschikbaar bij de groothandel. 
Meer informatie over het lopende duurzaamheidsprogramma van Smithers-Oasis is te vinden op www.smithersoasis.com/sustainability 
 
 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225608&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225606&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bloemenkrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>