Afbeelding
Foto: Floweracademy

Unieke 12,5 jarige jubileumviering Floweracademy.NL

Algemeen

Afgelopen zaterdag heeft Floweracademy.NL zijn 12,5 jarig jubileum gevierd.

Een gemêleerd gezelschap van familie, vrienden en een selectie van het netwerk van Lucas Jansen waaronder veel oud-leerlingen en oud-leraren uit het groene onderwijs en vertegenwoordigers van bedrijven waar Floweracademy.NL veel mee samenwerkt was aanwezig. De sfeervolle locatie van Tuincentrum de Mooij in Rijnsburg was waar de 125 gasten bijeen kwamen om Lucas te feliciteren, die tevens zijn bijna 60e verjaardag vierde. Uniek was de aanwezigheid van ook diverse internationale gasten uit Slovenië, Italië, Japan Ukraine en België.

Floweracademy.KH in Cambodia.
Bij velen was bekend dat Lucas actief is in Cambodja om daar een bloemenschool te starten: Floweracademy.KH (KH staat voor Khmer = Cambodja). Doel is om daar jonge mensen een perspectief te bieden zodat zij kunnen gaan werken in bloemenwinkels en groothandels in een zich ontwikkelende afzetmarkt. Vele jongeren in Cambodja hebben niet de middelen om te kunnen studeren en een vak te leren. Het bieden van kosteloze scholing geeft hen een enorme kans zich verder te ontwikkelen. Lucas wil hier graag de komende jaren zelf in investeren, om op deze manier iets concreets bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge mensen in Cambodja en tevens de afzet te bevorderen van Nederlandse bloemen, planten en andere artikelen.

Om dit project te helpen ondersteunen was de verjaardags- en jubileumwens van Lucas om wat financiële steun te vragen, zodat concreet kan worden bijgedragen aan dit mooie initiatief van Floweracademy.KH. En daar is door de 125 gasten boven verwachting aan voldaan. Met dit mooie cadeau voor deze 2 mijlpalen zal komende zomer concrete invulling worden gegeven in Cambodia aan Floweracademy.KH.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant