Afbeelding
Foto: Orchid Inspiration Days

Wereldwijde interesse in Orchid Inspiration Days

Algemeen

De tweede editie van Orchid Inspiration Days, het orchideeënevenement van specialist tot de klant en eindklant, is achter de rug.

Wederom zijn de handen ineengeslagen, waarbij alle deelnemers dezelfde focus hadden: het inspireren en informeren van de klant en zijn eindklant over het assortiment, noviteiten, concepten en diverse toepassingen van het product. Eén van de doelstellingen was een verdubbeling van de hoeveelheid bezoekers, ten opzichte van vorig jaar. Dit doel is behaald, waardoor de 14 orchideeënspecialisten kunnen terugblikken op een geslaagd evenement. 

Grote betrokkenheid bij het event
Naast de binnenlandse relaties, richtte Orchid Inspiration Days zich ook op de buitenlandse relaties door het event in een gunstige periode met verschillende evenementen voor bloemen en planten te organiseren. De buitenlandse bezoekers hebben hierdoor hun bezoek aan Nederland efficiënt kunnen indelen. Het succes van de Orchid Inspiration Days 2018 was vanaf de eerste week direct zichtbaar, doordat het bezoekersaantal vele malen hoger was dan de vorige editie. De hoge opkomst tijdens de inspiratiedagen heeft ook te maken met de betrokkenheid van de doelgroep. 'Diverse exporteurs en personen werkzaam bij Cash&Carry's, groothandels en tuincentra hebben we voorafgaand aan Orchid Inspiration Days al over het evenement gehoord. Vele registraties hebben vooraf plaatsgevonden. Zo kwamen de eerste aanmeldingen voor het orchideeënevent vanuit Australië, maar we hebben verschillende nationaliteiten gezien op het event', aldus de communicatiemanager van één van de deelnemende bedrijven. 

Lanceringen en noviteiten
In de regio's Aalsmeer, Bleiswijk en Westland maakten de deelnemers van het evenement gebruik om nieuwe producten te introduceren aan hun klanten en eindklanten. Van nieuwe rassen, opvallende (winkel)concepten tot aan een orchideeënparfum; elke kwekerij zorgde voor een uniek programma waarmee verrast werd. Een terugblik hiervan en van de andere deelnemers is terug te vinden op de website www.orchidinspirationdays.com. en in de aftermovie.

De organisatie en deelnemers: Aphrodite, De Vreede Holland, GreenBalanZ, Lansbergen Orchideeën, Levoplant, OK Plant, Opti-flor, Orchids4All, Pannekoek  Orchideeën, Piet Vijverberg, Stolk Flora, Van der Hoorn Orchideeën en de twee nieuwe deelnemers, De Hoog Orchids en Wooning Orchids, kijken uit naar de editie in 2019.
 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant