Afbeelding
Foto: Dutch Lily Days

Veilingmeester Gerard Vermeulen stemt op Lily League top 10

Algemeen

Al ruim voor de klok van 11 uur deed Gerard Vermeulen, leliespecialist en veilingmeester bij Royal FloraHolland, zijn ronde door de proefkas van Onings Holland in Honselersdijk.

Op de startdag van de Dutch Lily Days is ook de eerste officiële stem uitgebracht voor de Lily League®, de top-50 van 's werelds meest gewaardeerde lelierassen. De eerste die zijn kennis over de top 10 van meest aansprekende lelies kon meten was Vermeulen. De komende dagen wordt aan alle bezoekers van het jaarlijkse lelie-event gevraagd zijn voorbeeld te volgen. Na het sluiten van de lijnen op 13 juni wordt de deelnemer bekend gemaakt die de top-10 het best heeft voorspeld. Zijn of haar prijs is een vliegticket of reischeque.

Commerciële opmars
De veilingmeester van Royal FloraHolland en leliespecialist was verwonderd door de grote diversiteit aan krachtige, nieuwe leliesoorten die het assortiment lelies compleet maakt. Het bezoek aan de proefkas heeft hem doen bevestigen dat vele nieuwe soorten hun opmars maken. 'Je kunt de top 10 invullen op basis van de gerenommeerde rassen of de soorten waaraan men gewend is. Als je echter ziet wat er aan potentieel tijdens de Dutch Lily Days in de proefkassen wordt getoond, dan weten we met elkaar dat er heel wat nieuwe soorten aan een commerciële opmars bezig zijn', aldus Vermeulen. 

Lily Legue
Het organiseren van de Lily League gebeurt bewust tijdens de Dutch Lily Days. De wereldwijde bezoekers kennen en herkennen bestaande soorten in de proefkassen van de deelnemers. Met de Lily League wil Onings Holland de interesse in het gewas, maar ook de veelheid van soorten en het vergroten van de bekendheid van die soorten bewust onder de aandacht brengen. 'Het stemmen op jouw top 10 van soorten die je als meest-belovend ervaart, vraagt aan deelnemers een moment van aandacht. Kies je voor traditie en vertrouwd of kies je voor potentie. Het mooie bij het maken van die top 10 is dat je een veelheid van veredelaars ziet en men zich laat inspireren door de proefplantingen van de Dutch Lily Days, licht Evert van Zanten van Onings Holland de aanpak toe. 

Reischeque van 1.000 euro
Deelnemers kunnen tot en met 13 juni hun stem uitbrengen: dat kan tijdens de Dutch Lily Days via tablets in de proefkas van Onings Holland of via www.lilyleague.com. De leliekenner die de top-10 het beste heeft voorspeld, wint een vliegticket voor de Dutch Lily Days 2019 of een reischeque ter waarde van maar liefst 1.000 euro.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant