Afbeelding
Foto: Groei en Bloei Westland

Moestuincoach en groentecabaretier op GroenteSoiree

Algemeen

Als kick-off van de vijfde Nationale Tuinweek, van 9 t/m 17 juni, organiseert Groei & Bloei Westland in samenwerking met het Westlands Museum op vrijdagavond 8 juni een GroenteSoiree.

Deze vindt plaats in het museum en haar historische moestuin en heeft als thema 'Moestuinieren, eten uit eigen tuin'.

Moestuincoach en vierkante meter wedstrijd
Het thema 'Moestuinieren' komt zo breed mogelijk aan bod. Zo zal moestuincoach Jeannette van Zeijl van alles vertellen over moestuinieren in de siertuin. Jeannette heeft al heel wat tuinontwerpen gerealiseerd en draait ook voor school(moes)tuinen haar hand niet om. Deelnemers kunnen hun kennis in wedstrijdverband testen.

Groentecabaret en poëzie
Ook het culturele aspect van moestuinieren krijgt deze avond een podium en wel in de persoon van de groentecabaretier Henk Boogaard uit Apeldoorn. Henk heeft tal van groenteliedjes op zijn repertoire staan, zoals het lied over de biet en zal met zijn zang voor het nodige vermaak zorgen. Peter van Veen neemt het voordragen van groente- en fruitgedichten voor zijn rekening.

De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Het adres van het museum is: Middel Broekweg 154, 2675 KL in Honselersdijk. De toegangsprijs is € 4. Leden van Groei & Bloei betalen € 2,00.

Vijfde Nationale Tuinweek
De Nationale Tuinweek sluit aan bij een groeiende belangstelling voor tuinieren en alles wat met groen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan meer groen om woningen en bedrijven.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant