Afbeelding
Foto: Wayland Energy Bergschenhoek

Hollandplant aangesloten op aardwarmtebron

Algemeen

Als eerste klant ontvangt Hollandplant duurzame warmte van AgroEnergy (Eneco).

Door gebruik te maken van warmte uit deze aardwarmtebron draagt Hollandplant bij aan de CO2besparing. Om dit mogelijk te maken is Hollandplant aangesloten op het warmtenet van Wayland Energy Bergschenhoek (voorheen geheten Warmtebedrijf Bergschenhoek).  
 
Directeur Wim Willemse: "Wij zijn verheugd dat de warmtelevering nog in 2017 plaats heeft kunnen vinden en dat we daarmee onze teelt en het bedrijf verder kunnen verduurzamen. Met de overstap van fossiele energie naar duurzame aardwarmte wordt een forse reductie aan CO2-uitstoot gerealiseerd. Dankzij de aardwarmtebron van Wayland Energy Bergschenhoek kunnen wij onze klanten CO2-neutraal geproduceerde planten en daarmee een stukje duurzaamheid bieden."    
 
In augustus jl. is gestart met de boring voor het aardwarmteproject, waarbij Wayland Energy Bergschenhoek verantwoordelijk is voor de organisatie. De boorlocatie bevond zich aan de Warmoeziersweg in Bergschenhoek, naast het terrein van kwekerij Hollandplant, onderdeel van Wayland. AgroEnergy neemt alle warmte uit de bron af en verkoopt en levert die aan uiteindelijk 15 glastuinbouwbedrijven in Bergschenhoek en Bleiswijk. 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant