Afbeelding
Foto: Waterdrinker

Huis van de kweker opent 18 februari haar deuren

Algemeen

Over twee maanden, op zondag 18 februari, opent het Waterdrinker Green Trade Center (WGTC) haar deuren.

In dit internationale handelscentrum worden kweker en klant dichter bij elkaar gebracht, om zo de veelbesproken 'ketenverkorting' te bewerkstelligen. Het WGTC wordt dé plek waar alles te vinden is om consumenten te verleiden méér bloemen en planten te kopen.

Huis van de kweker
Het huis van de kweker, zo wordt het WGTC ook wel genoemd. De kweker krijgt hier namelijk een fysieke 'showroom' met internationaal bereik; het is dé plek om je aan de wereld te laten zien. Daarnaast kunnen klanten 24/7 terecht op het online inkoopplatform van Waterdrinker, waar hetzelfde brede assortiment te vinden is.
Op donderdag 14 december waren ruim 200 kwekers op uitnodiging van Waterdrinker aanwezig om uit eerste hand te horen welke kansen het huis van de kweker hen biedt. Een groot deel van het inkoopcentrum wordt via het shop-in-shop principe ingericht, waardoor leveranciers herkenbaar onder hun eigen merk direct aan de eindklant van Waterdrinker verkopen. 

Behalve voor shop-in-shops, wordt er ook veel ruimte ingericht voor noviteiten en bijzonderheden. Een week eerder was er daarom een groep van 70 internationale veredelaars aanwezig om te zien en horen wat het WGTC hen te bieden heeft. 

Floriworld
De bijeenkomst op 14 december viel samen met het nieuws dat Floriworld er definitief gaat komen. Het visitekaartje voor de sierteeltsector, ontstaan als droom van Waterdrinker en inmiddels omarmd door de gehele sector. Met veel plezier blijft Waterdrinker als een van de initiatiefnemers nauw betrokken bij dit project, dat naast het Waterdrinker Green Trade Center wordt gebouwd. 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant